🍽️ חוויית האוכל הייחודית של איי וסטמן (Vestmannaeyjar)
🏝️ איים געשיים, טעמים מפתיעים
איי וסטמן, קבוצת איים געשיים מול החוף הדרומי של איסלנד, מציעים לא רק נופים דרמטיים, אלא גם חוויה קולינרית מהמובחרות באי. למרות גודלם הקטן והאוכלוסייה המצומצמת, האיים הפכו למוקד עלייה לרגל של חובבי אוכל מכל העולם. השילוב בין חומרי גלם מקומיים מהים והיבשה, יצירתיות בלתי מוגבלת של שפים צעירים, ואווירה אינטימית של קהילה קטנה – יוצר חגיגה של טעמים ותחושות שקשה לשכוח.
פעילויות טבע, סיורים ואוכל באי ווסטמן
אם אתם אוהבים טבע פראי, שפע של ציפורים, הרי געש, דייגים, אוכל טרי ונוף שלא מהעולם הזה – ברוכים הבאים לאי ווסטמן (Vestmannaeyjar). כאן תגלו מגוון פעילויות שיקחו אתכם אל הלב הפועם של האי: הפלגות, סיורים קולינריים, תצפיות פאפינים, מערות ים וטיולי טבע בין לבה ומצוקים.
רשימת מסעדות מומלצות באי ווסטמן
Kráin – Local Restaurant
טעמים איסלנדיים אמיתיים באווירה ביתית חמימה
Kráin היא מסעדה מקומית קטנה אך מוערכת במיוחד בקרב תושבי Heimaey והתיירים שמגיעים לאי. המקום שוכן בלב העיירה, סמוך לנמל, ומציע חווית אוכל אותנטית עם נגיעות מסורתיות שמזכירות את המטבח האיסלנדי הביתי. עיצוב המקום פשוט וחמים, עם שולחנות עץ, קירות מקושטים בתמונות נוף מקומיות, וחלונות גדולים שמהם נשקף נוף ימי ציורי.
האווירה במסעדה רגועה ונעימה – מקום שבו תיירים ומקומיים מתערבבים בשיחה סביב דגים טריים, תבשילי כבש ומרקים שמחממים את הגוף והנשמה. השירות אישי ומסביר פנים, והצוות תמיד מוכן להסביר על המנות, חומרי הגלם והמקומות מהם הם מגיעים – לעיתים ממש מהסירה שעגנה הבוקר.
למה כדאי לבקר?
מי שמחפש ארוחה איסלנדית אותנטית, לא מתוחכמת אך טעימה במיוחד, ימצא ב־Kráin את כל מה שהוא צריך – כולל נוף, שקט וניחוחות מקומיים אמיתיים.
המלצות מהתפריט:
- מרק לובסטר סמיך עם לחם שיפון
- נתח כבש מבושל ביין אדום עם ירקות שורש
- קינוח Skyr עם דבש בר ולחם Rugbrauð
📍 Vestmannabraut 38, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: שני–שבת 12:00–21:00 | ראשון – סגור
Naes
מטבח פיוז'ן יצירתי עם השראה מהטבע האיסלנדי
Naes היא מסעדה חדשנית שהצליחה לחבר בין חומרי גלם מקומיים וטכניקות בישול מודרניות. המקום מציע חווית אוכל אלגנטית, אך נגישה – עם דגש על עיצוב מינימליסטי, נוף פתוח אל קו החוף וצלחות שנראות כמו יצירות אמנות. האווירה כאן היא שילוב של יוקרה נעימה עם תחושת חופש שמגיעה מהאוקיינוס שמולך.
המנות ב־Naes מתחלפות לפי עונות השנה והשלל היומי מהים. הסועדים נהנים מארוחות מושקעות אך לא יומרניות, עם טעמים מעודנים ומרקמים מעניינים. צוות המטבח לא מפחד לקחת סיכונים קולינריים, והתוצאה היא תפריט מפתיע שמושך אליו גם מבקרים חוזרים.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים אוכל איסלנדי ברמה גבוהה ופרשנות מודרנית למנות קלאסיות – Naes היא בחירה מצוינת לחוויה קולינרית בלתי נשכחת.
המלצות מהתפריט:
- טרטר בקלה עם קרם שומר ושמן עשבי בר
- סטייק כבש עם גזר מזוגג ופירה סלק
- קינוח שוקולד מריר עם אוכמניות וטוויל אצות
📍 Naustabryggja 4, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: כל יום 17:30–22:00
Gott Restaurant
אוכל בריא, צבעוני ומלא חיים בלב האי
Gott היא אחת המסעדות האהובות ביותר באי, בזכות הגישה הרעננה שלה לאוכל – צבעוני, מזין, עשיר בטעמים ומתאים לכולם. המקום בבעלות זוג מקומי שמאמין באוכל טוב מהלב, והשקפת העולם הזו ניכרת בכל מנה, מהסלטים ועד לקינוחים. עיצוב הפנים ביתי ומזמין, עם קירות בגוונים בהירים, עציצים פורחים ואווירה משפחתית.
בתפריט תמצאו מגוון מנות בריאות, חלקן צמחוניות או טבעוניות, עם הרבה ירקות טריים, דגנים מלאים, דגים מהים הסמוך ובשרים רזים. הכל מוגש באסתטיקה מוקפדת ובנדיבות. Gott הוא מקום מושלם לארוחה קלילה בצהריים או לארוחת ערב משפחתית מלאה בסטייל ובריאות.
למה כדאי לבקר?
למי שמחפש אוכל קליל, טרי, יצירתי ובריא – עם נגיעה מקומית ואווירה נעימה – Gott היא המסעדה הכי “טובה” באי, כשמה כן היא.
המלצות מהתפריט:
- סלט קוסקוס עם סלמון מעושן, עשבי תיבול ושמן לימון
- בורגר הודו עם גבינת Skyr וצ’יפס בטטה אפוי
- עוגת גזר ללא גלוטן עם קרם וניל מקומי
📍 Bárustígur 11, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: כל יום 11:30–21:00
Slippurinn
המסעדה שכבשה את איסלנד עם טעמים מהים ומהר הגעש
Slippurinn היא ללא ספק אחת המסעדות הבולטות באיי וסטמן – מקום שמשלב קולינריה מודרנית עם שורשים מקומיים עמוקים. המסעדה ממוקמת במבנה תעשייתי לשעבר של מספנה, ששומר ועוצב מחדש בקפידה – קירות בטון גולמי, מדפים עם צמחי תבלין מהאזור, ותאורה רכה יוצרים חלל מרשים אך לא מתיימר. הנוף הנשקף מהחלונות כולל את הנמל הישן והרי הגעש הסובבים אותו.
הייחוד של Slippurinn הוא בשימוש נרחב בצמחי בר, אצות, פרחים מקומיים ודגים טריים המובאים כל בוקר – חלקם נדירים למדי. כל מנה כאן היא פרשנות מודרנית לסיפור של האי. התפריט מתחלף תדיר בהתאם לעונה ולשלל היומי, והשף הידוע Gísli Matthías Auðunsson מוביל גישה חדשנית שמושכת מבקרים מכל רחבי איסלנד.
למה כדאי לבקר?
חוויה קולינרית מרתקת, מחוברת לטבע, מוקפדת אך נגישה – חובבי אוכל אמיתי לא יכולים להרשות לעצמם לפספס את Slippurinn.
המלצות מהתפריט:
- צדפות מקומיות עם חמאת שמיר ועשבי ים
- טלה מעושן בעשבי בר עם ירקות בגריל
- קינוח יוגורט Skyr עם קרמל אצות ושמן זרעי עשב
📍 Strandvegur 76, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 פתוח רק בעונת הקיץ – יוני עד אוגוסט | כל יום 17:30–22:00
סיור פרטי באי ווסטמן – פאפינים, לווייתנים ונוף עוצר נשימה
חוויה מיוחדת באמת מחכה לכם באי ווסטמן – סיור פרטי ואינטימי הכולל תצפיות על מושבות פאפינים צבעוניים, מפגש עם לווייתני בלוגה מרהיבים, ותצפיות נוף מהמרהיבות באיסלנד. זהו סיור שמתאים לקבוצות קטנות (עד 8 משתתפים), ומשלב טבע פראי, בעלי חיים נדירים והדרכה אישית בקצב שלכם.
Vöruhúsið
ביסטרו מודרני במבנה מחסן משוחזר, עם אווירה של עיר גדולה
Vöruhúsið (״בית הסחורה״) הוא ביסטרו ייחודי שנמצא במבנה מחסן משוחזר מהמאה הקודמת, ששופץ והוסב למסעדה בסגנון תעשייתי־כפרי. המקום מציע תפריט מגוון עם נגיעות איטלקיות, צרפתיות ונורדיות, ומושך קהל מגוון – מזוגות לארוחת ערב רומנטית ועד משפחות עם ילדים.
בפנים תמצאו קירות לבנים, תקרה גבוהה, קורות עץ חשופות ושולחנות רחבים מעץ מלא. החלל מואר באור טבעי במהלך היום ובאור נרות רומנטי בערב. התפריט כולל פסטות טריות, דגים צלויים, בשרים מעושנים ומנות עונתיות – כשכולן מוגשות באסתטיקה מוקפדת.
למה כדאי לבקר?
Vöruhúsið הוא המקום בו פוגשים המטבח האירופי את נוף הלבה של האי – חוויה של טעמים, נינוחות, ותחושת בית מודרני.
המלצות מהתפריט:
- פסטת שרימפס עם שמן צ’ילי ולימון
- ריזוטו עם פטריות יער וגבינת עיזים
- קרם ברולה עם וניל מקומי וליקר איסלנדי
📍 Strandvegur 47, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: רביעי–שבת 17:00–22:00 | ראשון–שלישי סגור
Tanginn
מסעדת דגים ופירות ים עם נוף מושלם לנמל ולשקיעה
Tanginn שוכנת ממש על קו המים של נמל Heimaey, ומציעה אווירה נעימה עם חלונות ענק הצופים אל הים ואל הסירות החוזרות מהדיג. המקום משלב בין קו מודרני לנינוחות מקומית, ומתמקד בעיקר בדגים ופירות ים – מהטובים שתוכלו למצוא באיים.
המסעדה מעוצבת בסגנון פשוט ומזמין, עם הרבה עץ בהיר, תאורה חמימה וצוות מסביר פנים שמעניק תחושת בית. המטבח פתוח בחלקו, כך שניתן לראות את השפים עובדים על הצלחות. התפריט מתחלף בהתאם לעונה, אך תמיד כולל מגוון דגים טריים, מרקים ומנות עיקריות המבוססות על הדגה היומית.
למה כדאי לבקר?
אם אתם אוהבים דגים טריים ואווירה ימית אמיתית, עם נוף של סירות, ציפורים ושקיעה מעל הנמל – Tanginn הוא המקום המושלם.
המלצות מהתפריט:
- דג קוד צרוב על הפלנצ'ה עם פירה ושום מקורמל
- תבשיל צדפות עשיר עם לחם שחור מקומי
- קינוח Skyr עם פירות יער ואגוזים מקורמלים
📍 Básaskersbryggja 2, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: כל יום 12:00–22:00
Pitsugerdin
פיצרייה מקומית עם טעם גדול, בלב הנופים הגעשיים של איי וסטמן
Pitsugerdin היא הרבה יותר מסתם פיצרייה – זהו מקום קטן אך מפתיע, שבו נפגשים אוכל איטלקי מסורתי עם רוח יצירתית מקומית. המסעדה שוכנת בלב Heimaey, ומשדרת אווירה משפחתית וחמה עם ניחוחות של בצק טרי ואוויר מלוח מהים. עיצוב המקום פשוט אך נעים: שולחנות עץ בגימור גולמי, פוסטרים של איטליה לצד תמונות מהאי, ותנור אבן שמפיץ חום אמיתי וטעמים ממכרים. המקום משלב בין אווירה של מסעדת שכונה לבין איכות בלתי מתפשרת של חומרי גלם ודיוק בהכנה.
התפריט מתמקד בפיצות קלאסיות לצד שילובים מקוריים שמחברים את המטבח האיטלקי עם אקלימיה הגולמית של איסלנד. הפיצות נאפות במקום בטאבון מסורתי, הבצק מותפח באהבה לאורך שעות, והמרכיבים נבחרים בקפידה – כולל גבינות מקומיות, סלמון טרי מהים הסובב, ועשבי תיבול הגדלים על אדמה געשית. לצד הפיצות מוגשים סלטים רעננים, פוקאצ’ות חמות, ואף מנות צמחוניות וטבעוניות. השירות נעים, הצוות צעיר ונמרץ, ויש תחושת קהילה נעימה שעוטפת את החוויה כולה.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים ארוחה קלילה אך משביעה, פיצה טובה באמת עם טוויסט מקומי, ומקום שמרגיש כמו בית – Pitsugerdin תספק לכם בדיוק את זה. היא מתאימה למשפחות, זוגות ולכל מי שאוהב פיצות שנעשות באהבה אמיתית.
המלצות מהתפריט:
- פיצה "Volcano" עם פפרוני חריף, פלפלים קלויים ובצל סגול
- פיצה עם סלמון מעושן, גבינת שמנת, שמיר ועירית
- קלצונה במילוי גבינות איסלנדיות, עגבניות מיובשות ושמן זית
📍 Vestmannabraut 38B, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: כל יום 12:00–22:00
Canton – Chinese
מטבח סיני אותנטי על רקע נוף געשי – חוויה שלא תשכחו
Canton היא מסעדה יוצאת דופן – מסעדה סינית אותנטית הפועלת באחד המקומות המבודדים והדרמטיים באירופה. בלב הנוף הגעשי של Heimaey תמצאו מקום קטן, שקט וטעים, שמצליח להביא טעמים עשירים מהמזרח הרחוק לאדמת איסלנד. כבר בכניסה נתקלים בניחוחות המזמינים של ג’ינג’ר, שום ורוטב סויה, המלווים בעיצוב פשוט אך נעים הכולל פרטי נוי מסורתיים, צלילי מוזיקה סינית חרישית, ושירות אדיב במיוחד.
התפריט של Canton מציע שלל מנות מהמטבח הקנטונזי והסצ’ואני – מוקפצים מהבילים, מרקים עמוקים בטעמם, תבשילי אורז עשירים ומנות עם רטבים מתקתקים־חריפים שמחממים את הלב. אף שהמקום שוכן בלב האוקיינוס האטלנטי, הוא מצליח להגיש אוכל שמרגיש קרוב מאוד למקור, תוך שימוש בירקות טריים, בשרים באיכות גבוהה ואטריות ביתיות. חלק מהמנות מותאמות לקהל המקומי והמטיילים, כולל אופציות ללא גלוטן או חריפות מתונה.
למה כדאי לבקר?
אם אתם מתגעגעים לטעמים מהמזרח או פשוט מחפשים שינוי קולינרי בנוף הדייגים והכבשים, Canton תציע לכם הפסקה אסייתית משובחת, אותנטית ומנחמת. זה המקום לטעום משהו שונה, עשיר בטעמים ומדויק בהכנה.
המלצות מהתפריט:
- תבשיל בקר בסגנון סצ’ואן עם בצל ירוק וצ’ילי יבש
- נודלס ביצים מוקפצים עם ירקות, ביצה ורוטב סויה
- מרק וון־טון עם כיסונים במילוי חזיר, בצל ירוק וציר עוף
📍 Heimagata 5, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: שלישי–ראשון 13:00–21:00 | שני סגור
הרפתקת RIB-Boat מהירה ומרגשת מסביב לאיי וסטמן
רוצים להרגיש את הרוח בפנים, את הרסס על הידיים ואת הדופק עולה? סיור השייט בסירת RIB הוא בדיוק בשבילכם. במהלך שעתיים של שייט מהיר ועוצמתי תגלו את קו החוף הגעשי של ווסטמן, תעברו דרך מערות סלע, תתקרבו לציפורים ולצוקים, ותחוו את האי מזווית מרגשת שלא הכרתם. מושלם לחובבי טבע, אדרנלין ונופים פראיים.
The Brothers Brewery
מבשלת בירה בוטיק בלב האי – מקום של טעם, אווירה ואנשים טובים
The Brothers Brewery היא מוסד קולינרי לאוהבי בירה, אבל גם הרבה יותר מכך – זהו מקום של תרבות, יצירה ומפגש באי הקטן והמיוחד הזה. המבשלה פועלת מתוך מבנה משוחזר בלב Heimaey, בעיצוב תעשייתי־כפרי שמשלב בין קירות בטון חשופים, חביות עץ, בר עץ גדול, שולחנות קהילתיים ותאורה חמימה שיוצרת אווירה אינטימית אך תוססת. זוהי נקודת מפגש לתיירים, מקומיים וחובבי בירה מכל העולם.
הבירות מבושלות במקום תוך שימוש במרכיבים מקומיים, כולל עשבי ים, תבלינים איסלנדיים, פירות יער מהאי ולעיתים אפילו אצות. המבשלה מציעה תפריט טעימות עם הסברים מהצוות על כל סגנון – מה־IPA הלימוני ועד לסטאוטים כהים עם נגיעות קפה או שוקולד. אמנם מדובר במקום שמציע בעיקר שתייה, אך תמצאו גם נשנושים מקומיים, לחמים טריים, גבינות, צ’יפס בירה ורוטבים מיוחדים. בערבים מתקיימים כאן לעיתים מופעים חיים, ערבי טריוויה וערבי טעימות עם המבשלים עצמם.
למה כדאי לבקר?
מי שמחפש חוויה חברתית, בירה טרייה היישר מהמבשלה, ואווירה קלילה ותרבותית – The Brothers Brewery הוא מקום שחובה לבקר בו. זוהי טעימה של איסלנד אחרת – צעירה, נועזת ומלאת יצירתיות.
המלצות מהתפריט:
- סט טעימות של 4 בירות מבית היוצר המקומי
- בירת IPA עם נגיעות הדרים ועשבי תיבול
- צ’יפס בירה פריך עם מטבל איולי ושום שחור
📍 Strandvegur 49, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: חמישי–שבת 17:00–00:00 | ראשון–רביעי סגור
Pizza 67
פיצה נוסטלגית עם נשמה מקומית – פשוט, טעים ומהלב
Pizza 67 היא מוסד ותיק ואהוב באי Heimaey – מקום שבו המקומיים יודעים בדיוק מה יקבלו, וזה תמיד חם, טרי וטעים. מדובר בפיצרייה בסגנון מסורתי, עם אווירה ביתית וניחוח של בצק אפוי באוויר. המקום מעוצב בפשטות נעימה: שולחנות עץ רחבים, קירות מלאים בתמונות של קבוצות ספורט מקומיות וסיסמאות שמעוררות חיוך. אין כאן יומרנות – רק אהבה לפיצה ולעשייה עקבית.
התפריט כולל מבחר פיצות קלאסיות עם אפשרויות בחירה של תוספות מגוונות – החל מפטריות ובצל ועד פפרוני, בייקון, ואפילו תוספות מקומיות כמו דג מעושן או רוטב Skyr חריף. הבצק עבה במידה הנכונה, רוטב העגבניות עשוי במקום, והגבינה תמיד מותכת ברכות מושלמת. בנוסף לפיצות, מוגשים גם כנפי עוף, לחם שום, סלטים טריים ומשקאות קלים. האווירה ידידותית במיוחד – מתאים למשפחות, לקבוצות חברים, או לכל מי שרוצה לקחת מגש הביתה וליהנות באוויר הפתוח של האי.
למה כדאי לבקר?
Pizza 67 היא בחירה מצוינת לארוחה מהירה ומשביעה באווירה קלילה, עם טעמים מוכרים ואיכות מקומית שכולם אוהבים.
המלצות מהתפריט:
- פיצה 67 קלאסית עם פפרוני, פטריות וגבינת מוצרלה
- לחם שום אפוי עם עשבי תיבול ורוטב שמנת חמוצה
- כנפי עוף חריפות בציפוי פריך
📍 Vestmannabraut 67, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: כל יום 12:00–22:00
POLKA BISTRO HOMEMADE Food
ביסטרו משפחתי עם טעמים ביתיים, אהבה לאוכל ואווירה נעימה במיוחד
POLKA הוא ביסטרו קטן אך כובש, שמצליח לשלב בין בישול ביתי מחמם לב לבין אסתטיקה של קפה אורבני מודרני. המקום מנוהל על ידי משפחה מקומית עם אהבה גדולה לאירוח, שמבשלים כל מנה כאילו אתם אורחים בסלון הפרטי שלהם. העיצוב ביתי עם טאץ’ עכשווי – וילונות תחרה, כלים וינטג’, עציצים חיים על המדפים וניחוח מתוק של מאפים באוויר.
המטבח בביסטרו מתמקד במנות חמות ועשירות, כולל מרקים סמיכים, פשטידות תוצרת בית, מאפים מלוחים ומתוקים, ומנות עיקריות עם השפעה מרכז־אירופית ונגיעות איסלנדיות. כל המרכיבים טריים, חלקם מגידול ביתי ממש, והתפריט משתנה מעט מדי יום. מי שמחפש אוכל פשוט, עשוי היטב ועם נשמה – ימצא כאן גן עדן קטן.
למה כדאי לבקר?
POLKA הוא לא עוד מקום לאכול בו – זו חווית אוכל אישית, נעימה ומרגשת, שמחזירה את המשמעות של “אוכל מנחם”.
המלצות מהתפריט:
- פשטידת דגים עם תפוחי אדמה, חמאה ושמיר
- מרק עדשים סמיך עם לחם שיפון חם
- עוגת תפוחים חמה עם קצפת וניל
📍 Tangagata 3, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: שלישי–שבת 12:00–20:00 | ראשון־שני סגור
Einsi Kaldi Restaurant
מטבח שף ברמה גבוהה בלב הטבע – כשהאוכל הופך לאמנות
Einsi Kaldi הוא גולת הכותרת הקולינרית של איי וסטמן – מסעדת שף ששמה הולך לפניה ברחבי איסלנד. המקום שוכן בתוך מלון Hotel Vestmannaeyjar אך פתוח לקהל הרחב, ומציע תפריט עילי שמשלב חומרי גלם מקומיים עם טכניקות בינלאומיות. העיצוב אלגנטי אך לא מתיימר, עם שולחנות לבנים, חלל שקט ותאורה חמימה שיוצרת אווירה אינטימית ורומנטית.
המטבח מנוהל על ידי השף Gísli Matthías Auðunsson (גם מאחורי Slippurinn), והוא בונה תפריטים עונתיים יצירתיים המתבססים על דגים טריים, עשבי בר, בשרים מהאי ותוצרת עונתית. כל מנה מגיעה לצלחת כאילו הייתה ציור – צבעונית, מדויקת ומלאת רגש. המסעדה מתאימה לארוחת ערב חגיגית, אירועים רומנטיים או סתם ערב בלתי נשכח של טעמים ויין. השירות מוקפד, הצוות מקצועי, והחוויה כולה ברמה של מסעדות מישלן – רק עם נשמה מקומית.
למה כדאי לבקר?
Einsi Kaldi היא הבחירה המובילה למי שמחפש רמה גבוהה באמת – חוויה קולינרית יוצאת דופן במיקום שלא הייתם מצפים למצוא בו אוכל כל כך טוב.
המלצות מהתפריט:
- פילה בקלה ברוטב חמאה חומה ועשבי ים
- כבש מקומי עם פירה שורשים, שזיפים מעושנים ורוטב יין אדום
- פרפה Skyr עם צ’יפס סלק וקונפי אוכמניות
📍 Hotel Vestmannaeyjar, Vestmannabraut 28, Heimaey
🕐 שעות פתיחה: כל יום 18:00–22:00
Vigtin bakhús
מאפייה־קונדיטוריה קסומה של בוקר, קפה וריח מאפים באוויר
Vigtin bakhús היא המאפייה המושלמת לפתוח איתה את היום ב־Heimaey. המקום קטן ומלא אופי, עם ניחוחות מדהימים של לחם טרי, קינמון וחמאה שפורצים לרחוב ומושכים את תשומת הלב. בפנים מחכה לכם עולם של עוגות שמרים, לחמים, מאפים ועוגיות תוצרת בית, קפה איכותי ומקום ישיבה קטן ונעים עם חלונות המשקיפים לרחוב השקט.
המאפייה מתמחה באפייה מסורתית עם טוויסטים עונתיים: קינוחים עם פירות יער מקומיים בקיץ, לחמים כהים עם גרעינים בחורף, ומדי פעם גם מנות מלוחות קלות כמו קישים, סנדוויצ’ים ובייגלים. כל המאפים נאפים מדי יום, עם קפדנות וחום שאי אפשר לפספס. צוות המקום מסביר פנים ותמיד ישמח להמליץ על המאפה של היום או על קפה שמתאים בדיוק למה שאתם צריכים.
למה כדאי לבקר?
Vigtin היא התחנה המושלמת לארוחת בוקר, עצירה מתוקה באמצע היום או קפה איכותי עם מאפה חם – חוויה פשוטה אך מושלמת.
המלצות מהתפריט:
- לחם מחמצת עם חמאה מקומית וריבה תוצרת בית
- שבלול קינמון רך עם זיגוג וניל
- קפה פילטר חזק לצד בראוניז שוקולד
📍 Vestmannabraut 50, Heimaey, Vestmannaeyjar
🕐 שעות פתיחה: שני–שישי 07:30–15:30 | שבת 08:30–13:00 | ראשון סגור
🍽️ האי ווסטמן חגיגה של טעמים ותחושות שקשה לשכוח
🐟 כששלל הדייגים פוגש את הצלחת
הים הוא מקור ההשראה המרכזי של המטבח המקומי. בכל בוקר מגיעות סירות אל נמל Heimaey עם שלל טרי: בקלה, לובסטרים קטנים, צדפות וצדפות סוס. רבות מהמנות המוגשות במסעדות באי מתחילות את דרכן במעמקי האוקיינוס שעות ספורות לפני שמגיעות לשולחן הסועד. תפריטים רבים נכתבים מחדש מדי יום, בהתאם לשלל ולמזג האוויר. הטיפול בדגים כאן עדין, מכבד, ועם מינימום התערבות – רק חמאה, עשבי תיבול וליטוף של מלח ים מקומי.
🐑 הכבש המקומי – גאוות האי
מלבד הדגה, הכבש המקומי – שגדל במרעה חופשי על אדמות געשיות עשירות – הוא שחקן ראשי נוסף בסצנה הקולינרית. טעמו עמוק, עז אך מאוזן, ומשמש בסיס למנות מסורתיות ומודרניות כאחד. תבשילי כבש ארוכים, צלעות צלויות, נקניקים בעבודת יד ואפילו מנות שף מתוחכמות עם רטבים חמאתיים או פירות יער – כל אלו מופיעים בתפריטים של המסעדות המובילות באי.
🍃 צמחים פראיים ותיבול מהאדמה
השפים המקומיים אינם מסתפקים במה שהים מציע – הם יוצאים אל הטבע לקטוף צמחים, עשבי בר, פרחים ואצות. המרכיבים הללו, שלרוב לא תמצאו במסעדות רגילות, מעניקים למנות טוויסט בלתי צפוי – שמן מצמחי חוף, קרמים מירקות שורש, מלח מעושן באפר געשי. אפילו קינוחים כוללים נגיעות של צמחים כמו דבש עולש, סירופ ליבנה או שבבי טחב מתוק.
🍽️ שפים צעירים עם חזון מקומי
אחד המאפיינים המרגשים ביותר בסצנת האוכל באי הוא נוכחותם של שפים צעירים שחזרו הביתה לאחר הכשרה במסעדות יוקרה ברחבי אירופה. הם מביאים איתם ידע קולינרי מתקדם אך נשארים נאמנים לשורשים המקומיים. עבורם, כל מנה היא דרך לספר סיפור – על המשפחה שלהם, על מזג האוויר באותו שבוע, או על מגדל הדגים מהנמל הסמוך. הסצנה כולה נשענת על חזון של קיימות, טריות וחיבור עמוק למקום.
🍷 אווירה אינטימית ובלתי נשכחת
באי הקטן הזה, כל ארוחה מרגישה כמו הזמנה אישית. רוב המסעדות כוללות מספר קטן של שולחנות, ולעיתים השף עצמו מגיש את המנה. התאורה חמימה, מוזיקת רקע רגועה ממלאת את החלל, וחלונות גדולים פונים אל הנמל או אל קירות הלבה של האי. האינטימיות הזו מחזקת את תחושת החיבור – לא רק לאוכל, אלא גם לאנשים שמכינים אותו.
🍞 מאפיות, קונדיטוריות ותחנות בוקר קסומות
הבקרים באי נפתחים בניחוח של מאפים טריים. מאפיות מקומיות מציעות שבלולי קינמון חמים, לחמים מחמצת מחיטה מלאה, בייגלים תוצרת בית ועוגות מסורתיות עם Skyr ודבש מקומי. הקפה איכותי, לעיתים קולה באי עצמו, ואפשר לשבת ליד חלון עם מאפה טרי ולצפות בנמל מתעורר לחיים. גם באמצע יום סוער, המאפיות האלו מציעות רגע של שלווה מתוקה.
🍻 מבשלות בירה בוטיק באווירה איסלנדית
חובבי בירה לא נשארים מקופחים – באי פועלת מבשלה עצמאית שמייצרת בירות בעבודת יד, עם דגש על חומרי גלם מקומיים. הבירות מגוונות בטעמן: IPA עם עשבי ים, סטאוט בטעם קפה, ואפילו בירה עם טעמי אצות. המקום עצמו מהווה גם בר חברתי עם אווירה שמחה, ערבי מוזיקה, טעימות ואנשים מכל העולם שנפגשים לשיחה טובה על כוס בירה.
🌿 מטבח בריא וצמחוני – גם כאן
לצד הבשרים והדגים, האי מציע מענה גם לצמחונים, טבעונים ואנשים שמעדיפים מטבח בריא. כמה מהמסעדות מתמחות במנות קלילות שמבוססות על קטניות, ירקות שורש, אגוזים ומוצרי חלב מקומיים. ניתן למצוא קערות סלט צבעוניות עם רטבים יצירתיים, תבשילים טבעוניים עשירים ומנות קינוח נטולות גלוטן או סוכר מעובד – בלי להתפשר על טעם.
🌅 אוכל שהוא חלק מהנוף
האוכל באיי וסטמן הוא לא רק על הצלחת – הוא חלק מהמרחב. התחושה של ישיבה מול השקיעה, כשברקע סירות דייג חוזרות מהים, והאוויר נושא עימו ריח של ים ולחם אפוי, היא חוויה רב־חושית עמוקה. האוכל כאן משלים את המסע – לא רק כדי לשבוע, אלא כדי להרגיש. במקומות האלה, כל ביס מספר סיפור – על אי קטן, גאה ומסביר פנים, שמבשל באהבה גדולה.
חוויית טיול יוקרתית באי ווסטמן
גלו את יופיו של האי ווסטמן בסיור ייחודי המשלב נופים מרהיבים, תרבות מקומית ואווירה בלתי נשכחת. חוויה זו מתאימה למטיילים שמחפשים לשלב בין יוקרה, נוחות וקסם איסלנדי אמיתי.
טיפים והמלצות לבחירת מסעדות שוות באי ווסטמן
🍽️ 1. חפשו מסעדות שמבשלות מהים לצלחת
באי כמו ווסטמן, שבו הדיג הוא דרך חיים, כדאי לבחור במסעדות המציעות תפריט יומי המבוסס על השלל הטרי מהים. מסעדות שבהן הדגים, הצדפות והלובסטרים מגיעים ישירות מהנמל – הן לרוב הסימן הברור ביותר לאוכל רענן, איכותי ומקורי.
🧑🍳 2. העדיפו מקומות עם סיפור מקומי מאחורי המנות
מומלץ לחפש מסעדות המנוהלות על ידי שפים מקומיים או בני המקום שחזרו מהעולם עם ידע בינלאומי. מסעדות כאלה מציעות מנות עם עומק – לא רק בטעם אלא גם בסיפור, בהקשר המקומי ובחיבור למורשת של האי. כל ביס הופך לחלק מהחוויה התרבותית.
🐑 3. נסו מנות כבש – אבל כאלה שמקורן בכבשים מהאי
אם אתם חובבי בשר, אל תוותרו על טעימות של כבש מקומי שגודל במרעה פתוח באי. טעמו עשיר, עז אך מאוזן, וההכנה שלו נעשית לרוב באהבה ובשיטות מסורתיות. כדאי לבדוק מראש האם מדובר בכבש מקומי אמיתי – ההבדל מורגש היטב.
🌱 4. צמחונים? טבעונים? תנו צ’אנס לעשבי הבר והאצות
מי שמעדיפים מטבח צמחוני או טבעוני ימצאו באי הפתעות קולינריות מיוחדות – מנות עשויות מעשבי בר, ירקות שורש, פטריות פרא ואצות שנקטפו בסביבה. השפים המקומיים יוצרים מהם תבשילים עשירים, מנות צבעוניות ורטבים בלתי נשכחים.
🍷 5. תפריט טעימות – חוויה קולינרית שמומלץ לא לפספס
אם אתם רוצים לטעום מגוון רחב מהאוצרות של האי, כדאי לבחור במסעדות המציעות תפריט טעימות. מדובר בארוחה בת מספר מנות קטנות, שכל אחת מהן מציגה מרכיב אחר, טכניקה שונה או השראה מהנוף המקומי. זו הדרך הטובה ביותר להכיר את המטבח לעומק.
🍰 6. התחילו את היום במאפייה מקומית
המאפיות של האי מציעות חוויה נפלאה של בוקר – עם לחמים טריים, עוגות שמרים חמימות, שבלולי קינמון ועוגיות Skyr ביתיות. ניתן לשבת בחלל קטן ואינטימי, לצפות על הנמל המתעורר, וליהנות מקפה איכותי ומאפה שמפזר ניחוחות של בית.
🍺 7. לערב קליל – בקרו במבשלה מקומית
לאוהבי בירה, מומלץ לבלות ערב באחת המבשלות המקומיות. שם תמצאו בירות בוטיק עם טעמים נועזים, נשנושים קטנים ואווירה צעירה ותוססת. לעיתים מתקיימים במקום ערבי מוזיקה חיה, טעימות מודרכות או מפגשים עם מבשלי הבירה עצמם.
🍕 8. מטיילים עם ילדים? בחרו פיצריות או ביסטרו משפחתיים
אם אתם מטיילים כמשפחה, כדאי לבחור במסעדות פשוטות, נינוחות ומוכרות – כמו פיצריות וביסטרו ביתיים. שם תמצאו תפריטים מגוונים עם מנות שמתאימות לכל גיל, שירות ידידותי ואווירה קלילה שמתאימה גם לארוחות ספונטניות.
📆 9. הזמינו מקום מראש – במיוחד בקיץ
כדאי לדעת שבעונת הקיץ, הביקוש למסעדות באי גבוה במיוחד, ולעיתים המקומות הקטנים מתמלאים במהירות. אם יש מסעדה שמסקרנת אתכם – אל תהססו להזמין מקום מראש כדי להימנע מהפתעות ברגע האחרון.
💬 10. התייעצו עם מקומיים – ההמלצות הכי טובות מגיעות מהלב
אל תתביישו לשאול את המקומיים – בעלי בתי ההארחה, נהגים, אנשי המוזיאון או אפילו מוכרים בחנויות. ברוב המקרים תזכו להמלצות אמיתיות, כנות ומדויקות – שיקחו אתכם הישר למסעדות הכי אותנטיות, טעימות ומיוחדות באי.
זמינות והזמנות לחוויות ואטרקציות באיסלנד
כאן תמצאו את כל האפשרויות לבדוק זמינות ולהזמין חוויות נבחרות ברחבי איסלנד – מרייקיאוויק ועד רייקהולט, עם מגוון פעילויות, סיורים ואטרקציות שיבטיחו לכם טיול בלתי נשכח.
איך לבחור מסעדה טובה באי ווסטמן? מה חשוב לדעת לפני? צריך להזמין מקומות מראש? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות מומלצות באי ווסטמן
הקולינריה באיי ווסטמן מבוססת בראש ובראשונה על חומרי גלם מקומיים – דגים ופירות ים טריים, בשר כבש שגדל במרעה טבעי, עשבי תיבול פראיים, אצות, וירקות שורש עונתיים. רוב המסעדות שואפות לשמר את הקשר האותנטי בין המטבח לטבע, אך הן אינן מהססות לשלב טכניקות מודרניות, השראות מהמטבח הנורדי החדש, ולעיתים גם נגיעות ים תיכוניות או אסייתיות.
ניתן למצוא מטבח שף ברמה גבוהה לצד ביסטרו ביתיים ומאפיות קלאסיות. יש גם דגש ניכר על קיימות ועונתיות – תפריטים רבים משתנים מדי שבוע לפי הדגה והיבול הזמינים. חוויית האוכל באי לא מתרכזת רק בטעם, אלא גם בהקשר המקומי – הסיפורים שמאחורי המנות, הקשר למזג האוויר, ואפילו למורשת של דייגים ומשפחות שגרות כאן דורות. כל זה יוצר סגנון קולינרי ייחודי: שורשי, מקומי, מוקפד – אבל לעולם לא מתנשא.
בהחלט! למרות שמדובר באי קטן עם מסורת קולינרית חזקה של דגים ובשר, בשנים האחרונות חלה התפתחות משמעותית גם בתחום האוכל הצמחוני והטבעוני. מספר מסעדות מתמחות במנות מבוססות צמחים, קטניות, עשבי תיבול פראיים ואצות – המשמשות בסיס למנות עשירות ומורכבות. שפים מקומיים מצליחים ליצור מנות מקוריות כמו פסטות מירקות שורש, מרקים סמיכים מתובלים בתערובות ביתיות, קערות סלט צבעוניות עם רטבים יצירתיים וקינוחים טבעוניים עם Skyr צמחי, שיבולת שועל ודבש מקומי. בנוסף, מרבית המסעדות מציעות התאמות קלות לתפריט – כך שגם במסעדת דגים או ביסטרו כפרי תוכלו למצוא לרוב לפחות שתי מנות עיקריות שמתאימות לצמחונים, לעיתים גם טבעונים.
כדאי לשאול את המלצרים, שרובם אדיבים ופתוחים לבקשות מיוחדות. אפילו במאפיות המקומיות אפשר למצוא מאפים ללא ביצים או חלב, ולעיתים גם לחמים ייחודיים מבוססי זרעים. בשורה התחתונה – גם צמחונים יוכלו ליהנות כאן מארוחות מגוונות, מזינות וטעימות במיוחד.
בוודאי. למרות היוקרה הקולינרית של חלק מהמסעדות באי, מרבית המקומות מאוד ידידותיים למשפחות – הן מבחינת התפריט והן מבחינת האווירה. פיצריות מקומיות, ביסטרו משפחתיים ובתי קפה כפריים מציעים מנות פשוטות שמתאימות גם לטעמים של ילדים – פסטות, פיצות, מרקי ירקות, שניצלים, לחמים טריים וקינוחים אהובים. חלק מהמסעדות אפילו כוללות פינת משחקים קטנה, צבעים לצביעה או ספרים להעברת הזמן.
חשוב לציין שגם במסעדות היוקרתיות יותר, השפים לרוב שמחים להתאים מנות לילדים – כמו מנות קטנות יותר של דגים, פירה חלק, ירקות קלויים או פסטה בלי תיבול חזק. הצוות המקומי רגיל לארח משפחות, במיוחד בעונת הקיץ שבה תיירים מגיעים עם ילדים. לכן האווירה כמעט תמיד נעימה, סבלנית ומזמינה. מי שמחפש מקום לארוחת ערב שקטה עם ילדים – יוכל למצוא שפע של אופציות המאפשרות גם לאכול טוב וגם להרגיש בנוח, בלי צורך להתפשר על איכות או חוויה.
כן, ובמיוחד בעונת התיירות בין יוני לספטמבר. מכיוון שמרבית המסעדות באי הן קטנות ואינטימיות – לרוב עם מספר מוגבל מאוד של שולחנות – יש ביקוש גבוה, במיוחד בערבים ובסופי שבוע. גם מבקרים מקומיים וגם תיירים מגיעים לאותם מקומות, כך שהמסעדות המובילות מתמלאות במהירות. מומלץ לבדוק מראש באתר של המסעדה או בדף הפייסבוק שלה – חלקן מאפשרות הזמנה אונליין, ואחרות דורשות שיחת טלפון פשוטה. אם אתם שוהים במלון או בית הארחה, אפשר לבקש מהצוות להזמין לכם מקום מראש – לרוב הם ישמחו לעזור.
הזמנה מראש גם מאפשרת לכם להבטיח שולחן עם נוף, במיוחד במסעדות שנמצאות על שפת הנמל או מול הים. גם במאפיות קטנות שמגישות ארוחות בוקר, שווה להגיע מוקדם כדי למצוא מקום ישיבה בשעות העומס. כך או כך – תכנון קל מראש יכול לחסוך המתנה ולשדרג משמעותית את חוויית האוכל באי.