🍽️ פיורדים פראיים וטעמים בלתי צפויים – איסלנד שלא הכרתם
הפיורדים המערביים של איסלנד הם בין המקומות הכי נידחים, פראיים ומרוחקים במדינה – אך גם מהמרתקים והבלתי נשכחים בהם. הרי בזלת דרמטיים, כפרי דייגים קטנים, דרכים צרות שמתפתלות על שפת מצוקים, ולוויתנים שקופצים מהמים לצד הסירה – כל אלו מציירים תמונה של הרפתקה צפון־אירופאית מושלמת.
אבל לצד הנופים המהפנטים והבדידות השלוה, מסתתר סוד נוסף, שלא רבים מכירים: סצנה קולינרית מקומית, חיה, אותנטית ומרגשת. כאן, בין פיורד לפיורד, לא תמצאו רשתות מזון מהיר או שווקים סואנים – אלא שורה של מסעדות קטנות, בתי קפה כפריים ופינות אוכל חבויות שמגישות אוכל איסלנדי אמיתי, מהים ומהאדמה – ישירות לצלחת.
GetYourGuide
חוויות אוכל וקולינריה באיסלנד
גלו את הסצנה הקולינרית המרתקת של איסלנד – מהמטבח המסורתי עם חומרי גלם טריים, דרך סדנאות בישול ועד סיורי טעימות בשווקים מקומיים. כאן תמצאו את החוויות המומלצות ביותר שייקחו אתכם למסע בין טעמים, ריחות וסיפורים מהאי הקסום.
רשימת מסעדות מומלצות בפיורדים המערביים של איסלנד
Stúkuhúsið 🍽️
מסעדה כפרית עם נשמה בלב הפיורדים
Stúkuhúsið היא אחת מהמסעדות הכפריות האותנטיות ביותר שתפגשו במסעכם בפיורדים המערביים. היא שוכנת בבית עץ קטן וציורי בכפר הדייגים Suðureyri, עטופה בנופים עוצרי נשימה של הרים דרמטיים ומפרצים שקטים. המסעדה משדרת חמימות איסלנדית אמיתית – מהעיצוב הביתי בעץ בהיר ועד לצוות המקומי שמקבל את פני האורחים באדיבות כפרית ובחיוך רחב. מדובר במקום שבו כל פרט מוקפד, והאווירה מזמינה לעצור לרגע, לשבת בנחת וליהנות מכל ביס.
התפריט של Stúkuhúsið שואב השראה מהמטבח המסורתי של הפיורדים, עם מנות המבוססות על חומרי גלם טריים ומקומיים. דגים טריים שנמשו מהים הסמוך, בשר טלה רך שגודל במרעה הסמוך, ועשבי תיבול מהאזור – כל אלה משתלבים יחד במנות פשוטות אך מדויקות להפליא. השירות האישי והקפדני משלים את החוויה והופך כל ארוחה לאירוע מיוחד, גם אם מדובר בארוחת צהריים באמצע יום טיול.
למה כדאי לבקר?
כי מדובר במסעדה שמביאה איתה את כל מה שטוב באיסלנד – פשטות, קהילה, טעם עמוק ונוף שקט שאין לו תחליף.
המלצות מהתפריט:
מרק צדפות חם עם שמנת ושמיר,
טלה איסלנדי צלוי בתיבול עדין,
פאי רוברב חם עם קצפת עשויה מחלב מקומי.
כתובת: Aðalgata 18, 430 Suðureyri
שעות פעילות: כל יום 12:00–21:00 (ייתכנו שינויים לפי עונה)
Tjöruhúsið 🐟
הבופה הימי של איסלנד – ארוחת דגים כמו שלא הכרתם
Tjöruhúsið היא מוסד קולינרי אמיתי בעיר Ísafjörður, ולא בכדי נחשבת בעיני רבים לאחת ממסעדות הדגים הטובות ביותר באיסלנד כולה. היא שוכנת בבית עץ היסטורי ויפהפה מהמאה ה־18, ממש על שפת הנמל העתיק, ומציעה חוויה יוצאת דופן של אוכל, ריח וצליל – הכל בסגנון ביתי ופשוט שמתאים לנוף ולרוח המקום. אווירת המסעדה מחזירה את הסועדים לתקופה שבה החיים היו פשוטים יותר והאוכל הגיע ישירות מהים לשולחן.
כאן לא תמצאו תפריט מודפס – כל ארוחה היא הפתעה חיה של מה שהגיע מהים באותו היום. הבופה כולל שלל מנות דגים טריים – מטוגנים, מאודים או אפויים – בשילוב מולים, שרימפס, ירקות מבושלים וסלטים בעבודת יד. האורחים מתיישבים סביב שולחנות עץ ארוכים, חולקים חוויות עם מקומיים ותיירים כאחד, ונהנים מתצוגת בישול פתוחה שבה המטבח הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. זוהי חגיגת דגים נדיבה, מלאת טעמים ורגעים בלתי נשכחים.
למה כדאי לבקר?
כי זה לא רק אוכל – זו הצגה חיה של המטבח האיסלנדי, מסע בזמן, ואחת הארוחות הכי מרשימות שתחוו בטיול כולו.
המלצות מהתפריט:
קוד מטוגן בחמאה,
דג הליבוט מאודה עם עשבי תיבול,
מולים ברוטב שום,
סלט תפוחי אדמה איסלנדי,
עוגת גבינה ביתית.
כתובת: Neðstikaupstaður, 400 Ísafjörður
שעות פעילות: פתוח רק בקיץ, 18:00–22:00 – מומלץ בחום להזמין מקום מראש
Bubbly 🥂
חוויית גורמה מבעבעת בין ההרים
Bubbly היא פנינה מודרנית ואופנתית השוכנת בעיירה Bolungarvík, ומציעה חוויה קולינרית מסוג אחר, שונה לחלוטין מהמסעדות המסורתיות שבסביבה. המקום שם דגש מיוחד על התאמת יינות מבעבעים לכל אחת מהמנות, ומביא טוויסט בין־לאומי מעודכן לאוכל האיסלנדי – תוך שמירה על חומרי גלם מקומיים וטריים. חלל המסעדה מעוצב בקווים נקיים ומינימליסטיים, עם שילוב בין עץ טבעי, זכוכית ותאורה חמה שמשרה אווירה יוקרתית אך נינוחה.
Bubbly מציעה תפריט פיוז'ן מדויק עם נגיעות צרפתיות, איטלקיות ונורדיות, הכולל מנות קטנות ומעוצבות להפליא. השירות מוקפד, המלצרים בקיאים בזיווגים של יין ואוכל, והחוויה כולה מתאימה לערב רומנטי, חגיגה אישית או פשוט פסק זמן מושלם מכל מה שמסביב. זוהי אחת מהמסעדות המעטות בפיורדים שמעניקה חוויה של fine dining אמיתי – ללא ההתיימרות, רק טעם ועיצוב שמדברים בעד עצמם.
למה כדאי לבקר?
כי זה המקום היחיד בפיורדים שבו תוכלו להרגיש לרגע בפריז – בלי לעזוב את הנוף הקר והפראי של איסלנד.
המלצות מהתפריט:
טרטר סלמון עם קרם כמהין,
ריזוטו עם גבינת עיזים ופטריות מקומיות,
מוס שוקולד כהה עם קראמבל שקדים ויין קינוח אדום.
כתובת: Hafnarstræti 2, 415 Bolungarvík
שעות פעילות: רביעי עד שבת 18:00–23:00
Húsið 🍷
מטבח עכשווי, אווירה אורבנית – בלב Ísafjörður
מסעדת Húsið היא אחת מנקודות המפגש המרכזיות והאהובות ביותר בעיר Ísafjörður, המשלבת בין בר תוסס למסעדה מודרנית עם ניחוח סקנדינבי עדכני. העיצוב הפנימי חמים אך מעודכן, עם קירות עץ, תאורה רכה, וריהוט שמעניק תחושת ביסטרו אירופאי בלב פיורדים איסלנדיים. בין אם תבחרו לשבת על הבר עם כוס בירה מקומית או ליהנות מארוחה מלאה באחת מפינות הישיבה – האווירה תמיד נעימה ומלאת חיים.
התפריט מגוון ומשלב מנות קלאסיות לצד פרשנויות מודרניות למטבח האיסלנדי. תוכלו למצוא כאן דגים טריים, בשרים בצלייה מדויקת, מנות צמחוניות מתוחכמות וגם קינוחים מפנקים. בשעות הערב המקום מתמלא מקומיים ותיירים כאחד, ומציע לא רק אוכל אלא גם תרבות – לעיתים מתקיימים במקום מופעי מוזיקה חיה או ערבי קוקטיילים יצירתיים.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת המסעדות הבודדות שמצליחה לשלב חיי לילה, מטבח עילי ונוף פיורדים – במקום אחד.
המלצות מהתפריט:
המבורגר טלה איסלנדי עם צ’יפס תוצרת בית,
דג בקלה עם קרם כרובית,
פאי שוקולד מריר עם גלידת וניל.
כתובת: Hafnarstræti 19, 400 Ísafjörður
שעות פעילות: כל יום 12:00–23:00 (שישי–שבת עד חצות)
בדקו זמינות והזמינו חוויה באיסלנד
תכננו את החוויה האיסלנדית שלכם בצורה חכמה – כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ולהבטיח את מקומכם בסיורים, טיולים ואטרקציות נבחרות ברחבי האי. קל, נוח ומהיר.
Vagninn 🐟
אוכל רחוב איכותי – על קו החוף של Flateyri
Vagninn היא מסעדת פוד-טראק צבעונית ומדליקה בכפר הדייגים Flateyri, המציעה חוויה קלילה, אותנטית ומפתיעה באיכותה. למרות המראה הלא־רשמי, המקום מצליח להפתיע עם אוכל מוקפד, עשוי היטב, ושירות חייכני שמגיע מהלב. המטבח הקטן פועל מתוך קרון מתכת מעוצב, ומולו פינות ישיבה פתוחות שמביטות אל הנמל הקטן ולרקע של הרים מושלגים.
התפריט כולל בעיקר מנות דגים מטוגנים, המבורגרים, מרקים חמים וקינוחים פשוטים אך מוצלחים – הכל טרי ומוכן במקום. האווירה נינוחה, המחירים הוגנים, והמיקום המיוחד על המזח הופך כל ביקור לחוויה איסלנדית במיטבה. זהו מקום שמושלם לעצירה מהירה בטיול, או סתם לשבת עם כוס קפה ולצפות בדייגים חוזרים מהים.
למה כדאי לבקר?
כי לפעמים אוכל רחוב הוא כל מה שצריך – במיוחד כשהוא טוב באמת ונשקף ממנו נוף כזה.
המלצות מהתפריט:
דג מטוגן בציפוי פריך עם רוטב טרטר,
מרק סרטנים סמיך,
עוגת גזר ביתית עם קרם גבינה.
כתובת: Hafnarbraut 2, 425 Flateyri
שעות פעילות: פתוח בעונת הקיץ בלבד, 12:00–20:00
Cafe Restaurant Dunhagi ☕
בית קפה-מסעדה עם נוף פיורדי עוצר נשימה
Cafe Restaurant Dunhagi שוכן בעיירה Þingeyri, מול אחד הפיורדים היפים ביותר במערב איסלנד. זהו מקום שמציע לא רק אוכל מצוין אלא גם שקט, השראה ותחושת שלווה שמעטים המקומות המספקים. המסעדה בנויה כמו בית כפרי קטן, עם חלונות גדולים המשקיפים אל הפיורד וההרים סביב. בפנים תמצאו אווירה חמימה עם ריהוט עץ, ספרים, ותמונות אמנות מקומית שתורמות לאופי הייחודי של המקום.
התפריט מורכב ממנות פשוטות אך מושקעות – מרקים, דגים, מנות טבעוניות, וקינוחים תוצרת בית. המקום מפורסם גם בקפה המעולה שלו ובעוגות שוקולד חמות שנאפות מדי בוקר. זהו מקום מושלם לארוחת צהריים רגועה או לקפה של אחר הצהריים בטיול חורפי. לפעמים המקום משמש גם לירידי תרבות ומוזיקה קאמרית, מה שמעמיק עוד יותר את התחושה של מקום עם נשמה.
למה כדאי לבקר?
כי כאן תמצאו אוכל טוב, נוף פיורדים קסום, ושלווה איסלנדית אמיתית – שילוב שקשה למצוא.
המלצות מהתפריט:
מרק עגבניות עם לחם כפרי,
דג הליבוט צלוי על מצע ירקות שורש,
עוגת שוקולד עם קצפת וניל.
כתובת: Dunhagi 3, 470 Þingeyri
שעות פעילות: פתוח בעונת התיירות: 11:00–18:00
Bryggjukaffi 🍲
מסעדת נמל קטנה עם לב גדול ומנות מהים
Bryggjukaffi היא מסעדה מקסימה וצנועה הממוקמת ממש על קו המים בכפר הדייגים הדרמטי Patreksfjörður. מבנה העץ האדום של המסעדה ניצב מול הסירות העוגנות בנמל, ומשדר חמימות איסלנדית גם בימים הקרים ביותר. הפנים של המקום משרה תחושת בית, עם עיצוב כפרי, שולחנות עץ קטנים, וניחוחות של מרקים ודגים באוויר. זהו מקום שבו הזמן מאט, ואפשר פשוט לשבת, להקשיב לגלים וליהנות מארוחה איטית וטובה.
התפריט מבוסס בעיקר על דגים ופירות ים טריים מהפיורד הסמוך, אך תמצאו בו גם אופציות לצמחונים ומנות מקומיות קלאסיות. הכל מוגש ביד נדיבה ועם חיוך – במיוחד למטיילים שמגיעים רטובים מגשם או עייפים מהדרך. המחירים סבירים מאוד, השירות ידידותי, ויש משהו באווירה הפשוטה שהופך את הארוחה כאן לאחת מהאהובות על מטיילים באזור.
למה כדאי לבקר?
כי זו אחת המסעדות שמרגישות הכי אמיתיות – אותנטית, ביתית, וטעימה להפליא.
המלצות מהתפריט:
מרק פירות ים סמיך,
פילה בקלה ברוטב חמאה,
פאי תפוחים חם עם גלידת וניל.
כתובת: Aðalstræti 20, 450 Patreksfjörður
שעות פעילות: כל יום 11:00–21:00 בעונה
Jötunn Restaurant 🥩
בין הרים לפיורדים – מסעדת שף מקומית מפתיעה
Jötunn Restaurant היא מסעדת שף מפתיעה ששוכנת בלב הפיורדים המערביים, ונחשבת לפנינה קולינרית יוצאת דופן באזור. השם Jötunn (משמעותו "ענק" באיסלנדית) מרמז על הטבע העוצמתי שסביבה – והאוכל בהחלט לא נופל ממנו. מדובר במסעדה אלגנטית אך לא מתיימרת, שמשלבת חומרי גלם מקומיים עם טכניקות מודרניות ומנות מקוריות.
העיצוב מודרני וחמים, עם חלונות גדולים שמכניסים את הנוף פנימה, ותאורה רכה שמאפשרת לאורחים להתמקד במה שבצלחת. התפריט משתנה עונתית וכולל מנות כמו בשר טלה, דגי ים עמוקים, ירקות מקומיים וצמחי בר. כל מנה מעוצבת בקפידה, והשירות מקצועי ומסביר פנים – חוויה גסטרונומית שלא מצפים לה כל כך רחוק מהעיר.
למה כדאי לבקר?
כי זה המקום בו איסלנד הכפרית פוגשת את עולם הגורמה – בפשטות, בעדינות ובאהבה.
המלצות מהתפריט:
טלה מעושן ברוטב פטל שחור,
דג קוד בטחינה ועשבי תיבול,
מוס Skyr עם שוקולד לבן.
כתובת: מקום משתנה – המסעדה פועלת לעיתים באירועים ומבנים זמניים באזור Tálknafjörður
שעות פעילות: משתנה – יש להתעדכן מראש באתר או בפייסבוק
בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקהולט
בין אם אתם מתכננים סיור תרבותי, פעילות חוץ או חוויה קולינרית – כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ברייקהולט ולהבטיח את מקומכם. תכנון מראש מבטיח חוויה רגועה ומהנה יותר.
Víkurskálinn Bolungarvík 🍖
המבורגריה איסלנדית עם טוויסט – טעם של צפון
Víkurskálinn היא המבורגריה מקומית בלב Bolungarvík, עיירה הצפונית והמרוחקת שבפיורדים המערביים. למרות המראה הפשוט והבלתי־יומרני שלה, מדובר באחד המקומות האהובים על מטיילים – בעיקר בזכות האוכל הטרי, השירות המהיר והמחירים הנוחים. המקום מזכיר תחנת דרכים משודרגת, עם תפריט עשיר והמון אהבה למטבח אמריקאי־איסלנדי.
ההמבורגרים כאן עשויים מבשר טלה ובקר מקומי, מוגשים בלחמניות טריות עם תוספות מגוונות כמו בצל מקורמל, רוטב שום איסלנדי, או גבינות חריפות. מעבר לכך יש גם מנות קלות כמו סלטים, כריכים, מרקים חמים, וקינוחים מפתיעים. המקום מתאים לארוחה מהירה אך מספקת במיוחד – בין אם אתם בדרך ל־Hornstrandir או חזרתם מטיול הררי מפרך.
למה כדאי לבקר?
כי אין כמו המבורגר חם ומושקע בסוף יום קר – במיוחד כזה שעשוי מבשר איסלנדי אמיתי.
המלצות מהתפריט:
המבורגר טלה קלאסי,
צ’יפס בטטה עם איולי חריף,
גלידה מקומית בטעם Skyr.
כתובת: Grundarbraut 1, 415 Bolungarvík
שעות פעילות: כל יום 11:30–21:00
Edinborg Bistro 🍕
בית אוכל ותרבות במרכז Ísafjörður
Edinborg Bistro היא הרבה יותר ממסעדה – זהו גם מרכז תרבות, בית קפה, מקום מפגש ויצירה מקומית שוקקת חיים בלב Ísafjörður. המסעדה שוכנת במבנה היסטורי מהמאה ה־19, שפעם שימש כאולם התיאטרון המרכזי של האזור. היום, הוא מארח הופעות, תערוכות ואירועים – ולצידם, מציע גם אוכל מצוין באווירה יצירתית וחיה במיוחד.
בפנים תמצאו חלל פתוח עם תקרות גבוהות, ריהוט פשוט ומודרני ואור טבעי נעים. התפריט משלב בין מנות קלות כמו פיצות, סלטים וראפים, לבין מנות חורפיות מחממות כמו מרקים, פסטות ובשרים מקומיים. הכל מוגש בסטייל ביסטרו אירופאי, עם מחירים נוחים ומקום שמתאים לכל שעה של היום – מארוחת בוקר ועד קוקטייל לילי. האווירה מזמינה במיוחד – וזהו מקום מושלם לעצור בו גם אם רק לשעה של הפסקה עם קפה וספר.
למה כדאי לבקר?
כי זה המקום הכי תרבותי וידידותי בעיר – שמשלב בין אוכל, אמנות וחיי קהילה.
המלצות מהתפריט:
פיצה דקה עם גבינת עיזים,
סלט קינואה עם סלמון מעושן,
עוגת Skyr עם תותים.
כתובת: Edinborg Cultural Center, Aðalstræti 7, 400 Ísafjörður
שעות פעילות: כל יום 10:00–22:00
Vegamót Bildudal – Café/Shop/Restaurant ☕
הכול במקום אחד – בית קפה, חנות ומסעדה בכפר פסטורלי
Vegamót ב־Bildudalur היא אחת מאותן הפינות המקומיות שמפתיעות את המטיילים – מקום קטן וקסום שמציע בית קפה חמים, מסעדה כפרית וחנות מתנות בעבודת יד, הכל תחת קורת גג אחת. המקום מעוצב בפשטות נעימה, עם שולחנות עץ, מדפי ספרים, ותצוגת עבודות יד איסלנדיות – כאילו נכנסתם לבית של שכן מקומי מארח.
התפריט מתמקד באוכל קל ומזין – כריכים טריים, סלטים, מרקים יומיים וקינוחים תוצרת בית. זהו מקום מושלם לארוחת צהריים רגועה באמצע הדרך, עם קפה חם ועוגה. השקט של הכפר, הנוף שמסביב, והשירות הלבבי הופכים את Vegamót למקום שאתם לא מצפים לו – אבל כשתגיעו, תודו על כל רגע.
למה כדאי לבקר?
כי זהו מפגש אותנטי עם הלב של הכפר – אוכל מקומי, עבודות יד ונשמה אחת גדולה.
המלצות מהתפריט:
כריך סלמון מעושן בלחם שיפון,
מרק עדשים חם,
עוגת קינמון מתוקה.
כתובת: Vegamót 1, 465 Bíldudalur
שעות פעילות: פתוח בעונת הקיץ בלבד, 10:00–18:00
Einarshúsið 🛏️🍴
בית אחוזה עתיק שהפך למלון בוטיק עם מסעדה משפחתית
Einarshúsið, שפירוש שמו הוא "ביתו של איינר", הוא בניין עץ מרהיב ומרשים שנבנה בתחילת המאה ה־20 בלב Bolungarvík, וכיום משמש כמלון קטן ומסעדה ביתית עם אווירה נוסטלגית מרגשת. המקום שומר על אופי אותנטי – ריהוט עתיק, שטיחים פרחוניים, ונוף מהמרפסת המשקיף אל ההרים והפיורד. זוהי חוויה של פעם, שמרגישה אישית וייחודית.
המסעדה שבמקום מציעה תפריט עונתי מצומצם אך מוקפד – מנות איסלנדיות קלאסיות כמו דג בקלה מטוגן, טלה בבישול איטי, ותוספות טריות מן האזור. כל המנות מוגשות באווירה חמימה, עם צוות קטן ומשפחתי שנותן תחושת בית. זוהי בחירה מושלמת למי שמחפש ערב רגוע עם אוכל אותנטי – ללא רעש, רק טעם.
למה כדאי לבקר?
כי זו לא רק מסעדה – זו חוויה שמחזירה אתכם אחורה בזמן, אל איסלנד של פעם.
המלצות מהתפריט:
טלה איסלנדי עם תפוחי אדמה בתנור,
מרק דגים מסורתי,
קרם וניל עם פירות יער מקומיים.
כתובת: Hafnarbraut 41, 415 Bolungarvík
שעות פעילות: כל יום 18:00–21:00 (רק לארוחות ערב, מומלץ להזמין מראש)
בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקיאוויק
מוכנים לגלות את המיטב של רייקיאוויק? כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ולהזמין חוויות מובילות – מסיורי אוכל ועד אטרקציות טבע – בקלות ובמהירות, לפני שהמקומות מתמלאים.
Sjávarpakkhúsið 🐟
מסעדת דגים אלגנטית במבנה נמל היסטורי
Sjávarpakkhúsið – שפירוש שמה הוא "בית אריזת הדגים" – היא מסעדת דגים נפלאה השוכנת במבנה נמל משוחזר בעיר Stykkishólmur, על שפת הפיורד Breiðafjörður. המבנה, שבעבר שימש לאריזת דגים שנשלחו ליצוא, עבר שימור קפדני והוסב למסעדה עם עיצוב כפרי־מודרני מקסים, הכולל קירות עץ חשופים, נוף פנורמי אל הנמל, ואווירה ימית נעימה שמתכתבת עם ההיסטוריה של המקום.
המסעדה מתמחה במנות דגים ופירות ים טריים מהאזור, עם דגש על בישול מדויק והצגת חומרי הגלם כפי שהם – נקיים, פשוטים ומכובדים. התפריט משתנה בהתאם למרכולת הדייגים, אך תמיד תמצאו בו דגים כמו קוד, הליבוט וסול, לצד צדפות, מרקי דגים עשירים וקינוחים קלים. זוהי חוויה קולינרית של טוהר, רוגע ונוף שלא מפסיק לרגש.
למה כדאי לבקר?
כי זה המקום שבו תבינו את המשמעות האמיתית של המטבח האיסלנדי – פשוט, טרי, מדויק ובלתי נשכח.
המלצות מהתפריט:
מרק דגים עשיר עם שמנת ותפוחי אדמה,
הליבוט על הגריל עם חמאת לימון,
קרם Skyr עם דבש מקומי.
כתובת: Aðalgata 2, 340 Stykkishólmur
שעות פעילות: כל יום 12:00–22:00 (עונת התיירות בלבד)
Thai Tawee 🍜
טעמים תאילנדים לוהטים בלב נופי קרח וצפון
Thai Tawee היא מסעדה בלתי שגרתית אך מפתיעה במיוחד, שמביאה את המטבח התאילנדי הלוהט והעשיר היישר לפיורדים המערביים של איסלנד. היא ממוקמת בעיירה Ísafjörður, ונותנת מענה מושלם למי שמתגעגע לטעמים אקזוטיים, חריפים, עשירים ומלאי ריחות – מרקמים שמעטים מהם קיימים במטבח המקומי. כבר בכניסה אפשר לחוש בניחוחות הבזיליקום התאילנדי, הג’ינג’ר, הקארי והקוקוס שממלאים את החלל.
התפריט כולל קלאסיקות כמו פאד תאי, קארי אדום וירוק, מרק טום יאם, נודלס מוקפצים ומנות צמחוניות רבות. למרות המיקום המבודד, האוכל כאן אמיתי, חם ומבושל ביד אוהבת על ידי שף תאילנדי אותנטי. השירות לבבי מאוד, המחירים מפתיעים לטובה, וזוהי תחנת חובה למי שמחפש שינוי מהמטבח האיסלנדי המסורתי.
למה כדאי לבקר?
כי אין כמו מנת קארי תאילנדי רותחת כשבחוץ יורד שלג – זוהי הרפתקה קולינרית לא צפויה אך ממכרת.
המלצות מהתפריט:
פאד תאי עם עוף,
קארי ירוק עם חלב קוקוס,
מרק טום יאם עם שרימפס וצ'ילי.
כתובת: Hafnarstræti 1, 400 Ísafjörður
שעות פעילות: שני–שבת 12:00–21:00 | סגור בראשון
🍽️ הפיורדים המערביים פינות אוכל חבויות שמגישות אוכל איסלנדי אמיתי
🐟 בין דג לבקלה – כשהים הוא המטבח
המרחק מהמרכז, הקור, והקושי בהובלת סחורה, גרמו למסעדות המקומיות להתמחות בחומרי גלם טריים וזמינים – ובראש ובראשונה: הדג. הפיורדים המערביים ידועים כביתם של קהילות דייגים שורשיות, שממשיכות עד היום לשמר שיטות דיג מסורתיות. רבים מבעלי המסעדות הם בעצמם דייגים, או בני משפחות העוסקות בדיג דורות על גבי דורות. כל בוקר, שהסירות חוזרות לנמל, הדגים מועברים ישירות למטבח – בלי מתווכים, בלי קירור, בלי עיכוב.
התוצאה: מנות דגים טריים להפליא – לעיתים פשוטים כמו פילה בקלה צרוב בחמאה, ולעיתים יצירתיים יותר, עם נגיעות של עשבי תיבול מקומיים, קרמים עדינים, או תיבול קל. טעמם של הדגים בפיורדים המערביים הוא עמוק, נקי וים־תיכוני ברוחו – אך עם הנשמה של הצפון הקר.
🧑🍳 המטבח הכפרי – איסלנד של הסבתות
מעבר לדגים, התפריטים באזור מציעים גם מנות מהמטבח הכפרי הישן של איסלנד – כאלה שנולדו מחיים קשים, צורך לשמר, ולנצל את מה שיש. כאן תמצאו תבשילים איטיים של בשר טלה מקומי, תוספות שורש כמו תפוחי אדמה וכרובית, ומרקים סמיכים שמחממים את הגוף והלב.
לרוב, הבישול נעשה לפי מסורות משפחתיות, שעוברות מדור לדור. אין כאן יומרה גבוהה, אבל יש שפע של אהבה. המסעדות הקטנות נראות לעיתים כמו סלון ביתי – עם שולחנות עץ פשוטים, ריח של מרק באוויר, ומארחת מקומית שמחייכת כאילו אתם האורחים היחידים שהגיעו כל היום.
🌍 פיוז'ן איסלנדי – חדש פוגש ישן
בשנים האחרונות החלו להופיע בפיורדים גם מסעדות עם גישה קצת יותר מודרנית, שמביאות פיוז'ן מסקרן: שילוב של טכניקות בישול אירופאיות וסקנדינביות עם חומרי גלם איסלנדיים מובהקים. התוצאה – מנות שמכבדות את המסורת, אך מציגות אותה בעיצוב חדש, אסתטי ולעיתים נועז.
למשל: דג קוד מקומי שמוגש עם קרם כרובית לבן, מוס Skyr שמוגש עם קצף וניל וטיפות פטל שחור, או אפילו טלה מעושן עם רוטב פירות יער. במקומות אלה, המלצרים יודעים להמליץ גם על יינות תואמים – חלקם מפתיעים ולא צפויים, כמו יינות צפון אירופה מגרמניה ואוסטריה.
🧁 קינוחים מהבית – עוגות עם סיפור
אחת ההפתעות הנעימות של המטיילים היא הקינוחים. איסלנד אולי לא ידועה כמעצמת מתוקים, אבל בפיורדים תמצאו מבחר עוגות, פשטידות ומאפים ביתיים שמזכירים את הילדות – גם אם זו לא הייתה באיסלנד. רוב המסעדות מציעות לפחות עוגת שוקולד אחת, לצד פאי רוברב חמוץ־מתוק, קרם וניל עם פירות יער מההר, או עוגיות חמאה חמות שמוגשות לצד הקפה.
כמעט כל קינוח מגיע עם קצפת טרייה או גלידת Skyr – גבינה איסלנדית מסורתית במרקם יוגורט, שהיא קלילה, בריאה ומושלמת אחרי ארוחה עשירה.
🫖 קפה של הרים, תה של קיץ קצר
אם אתם חובבי קפה – תמצאו את עצמכם מופתעים לטובה. הפיורדים, כמו כל איסלנד, נחשבים לגן עדן לצרכני קפה – והוא מוגש כאן חזק, חם, ובדרך כלל בחינם למילוי חוזר. במקביל, מקומות רבים מציעים חליטות צמחים מקומיים – תה קמומיל, עלי דובדבן בר, או פרחי הרים מיובשים – חוויה טבעית, נעימה ומרפאה לנפש.
✨ מה הופך את הקולינריה כאן למיוחדת?
- טריות קיצונית: מהים לצלחת – לפעמים תוך שעה
- מסורת שמורה: מתכונים שעוברים במשפחה
- שירות חם: גם כשבחוץ קר וסוער
- שילוב מפתיע: פיוז'ן מודרני לצד בישול איטי מסורתי
- קצב איטי: הארוחה נמשכת בשקט, ללא לחץ
🍴 איסלנד דרך הבטן
טיול בפיורדים המערביים של איסלנד הוא לא רק נוף של הרים ופיורדים, אלא גם מסע טעים, רגשי ואנושי בתוך קהילה קטנה שמבשלת כמו שהיא חיה – בפשטות, בכבוד לטבע, ובקצב שלה. הקולינריה כאן לא נועדה להרשים – היא נועדה להזין, לחמם, לחבר. וזה בדיוק מה שהיא עושה – בצלחת, בלב, ולזיכרון שמלווה אתכם הרבה אחרי שהפיורדים נעלמים במראה האחורית.
בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקיאוויק
תכננו את היום המושלם בעיר הגדולה של איסלנד – כאן אפשר לבדוק זמינות בזמן אמת ולהבטיח מקומות לסיורים ואטרקציות נבחרות, במהירות ובקלות.
✅ טיפים חשובים לבחירת מסעדות בפיורדים המערביים של איסלנד
✔️ בחרו מקומות עם נוף לנמל או לפיורד
אחת החוויות הייחודיות לאזור היא לאכול כשמולכם ים שקט או הרים דרמטיים. מסעדות רבות משקיפות על הנוף – וזה הופך כל ארוחה לבלתי נשכחת.
✔️ העדיפו מסעדות עם חומרי גלם מקומיים
דגים שיצאו הבוקר מהים, בשר טלה שגודל בשדות הסמוכים, ירקות שורש מקומיים – כל אלה מעידים על אוכל אמיתי, טרי ומקומי.
✔️ שאלו מקומיים להמלצות
בעלי גסטהאוסים, מוכרים בתחנת דלק או אפילו דייגים – מכירים את המקומות הכי טובים. לעיתים קרובות הם יכוונו אתכם למסעדה משפחתית קטנה שאינה מופיעה באינטרנט.
✔️ חפשו את מנת היום (Today’s Special)
כמעט כל מסעדה תציע "מנת היום", שהיא לרוב הכי טרייה, הכי מושקעת – ולעיתים גם משתלמת יותר.
✔️ הזמינו מקום מראש בשעות הערב
רוב המסעדות בפיורדים קטנות מאוד – ולכן מתמלאות במהירות בעונת התיירות. גם אם זה נשמע כמו מקום נידח – תופתעו לגלות שהוא מלא כבר מהשעה שש.
✔️ נסו לעצור גם בכפרים קטנים ונידחים
המסעדות הכי אותנטיות נמצאות לא אחת בכפרים שבהם עוצרים רק לרגע. לפעמים בית קפה בתחנת דלק או מסעדה קטנה עם שלט ידני – יגישו את המנה הכי טעימה בטיול.
✔️ בדקו שעות פתיחה מראש
מסעדות רבות באזור פתוחות רק בשעות מצומצמות (למשל 12:00–14:30 לצהריים בלבד). כדאי לבדוק באתר או בטלפון, במיוחד אם אתם נוסעים מרחק גדול.
✔️ ודאו שהמסעדה פתוחה בעונה
חלק גדול מהמסעדות פועלות רק בחודשי הקיץ (מאי–ספטמבר). אם אתם מטיילים באביב או בסתיו – חשוב לוודא מראש שהמקום עדיין פעיל.
✔️ תנו צ'אנס לפיוז'ן איסלנדי מודרני
לצד המסעדות הכפריות, קיימות גם מסעדות שף קטנות שמגישות מנות עם טוויסט יצירתי. שווה להתנסות לפחות פעם אחת במשהו מפתיע.
✔️ אל תדלגו על קינוחים מקומיים
עוגת Skyr, פאי רברבר, עוגיות חמאה חמימות – כמעט תמיד תוצרת בית. קינוחים באיסלנד הם חגיגה קטנה שלא כדאי לפספס.
🏆 איך מזהים מסעדה טובה באמת?
✔️ נראית כמו בית עץ ישן עם שלט קטן וידני
✔️ תפריט קטן ומצומצם – בדרך כלל מבשר על איכות
✔️ שילוב של מסעדה עם בית קפה או חנות – חוויה כוללת
✔️ נוף ישיר לפיורד או נמל קטן – האווירה היא חלק מהטעם
✔️ צוות משפחתי – שתרגישו בבית, תדעו שהגעתם למקום הנכון
זמינות והזמנות לחוויות ואטרקציות באיסלנד
כאן תמצאו את כל האפשרויות לבדוק זמינות ולהזמין חוויות נבחרות ברחבי איסלנד – מרייקיאוויק ועד רייקהולט, עם מגוון פעילויות, סיורים ואטרקציות שיבטיחו לכם טיול בלתי נשכח.
איך לבחור מסעדה טובה בפיורדים המערביים ? מה חשוב לדעת לפני? צריך להזמין מקומות מראש? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות מומלצות בפיורדים המערביים של איסלנד
התשובה נעוצה בגיאוגרפיה, במסורת ובקצב החיים. הפיורדים המערביים מבודדים יחסית משאר איסלנד, וזו בדיוק הסיבה לכך שהמטבח המקומי נשאר נאמן לעצמו ולא הושפע יתר על המידה ממודרניזציה או גלובליזציה. התושבים שם – בעיקר דייגים, רועי צאן וחקלאים – משתמשים במה שיש להם: דגים טריים מהים הסמוך, בשר טלה מההרים, ועשבי תיבול שצומחים בעמקי הקרח. התוצאה היא אוכל פשוט, נקי ואמיתי, בלי חומרים משמרים או קיצורי דרך.
בנוסף, אין אספקת סחורה קבועה מהבירה – מה שמחייב את המסעדות לעבוד עם מה שזמין להם באותו יום ממש. התחושה היא שהאוכל נבנה מתוך הקהילה, לא בשביל תיירים – וזה בדיוק מה שעושה את ההבדל. כל ביס הוא חיבור ישיר לטבע ולתרבות המקומית. במילים אחרות: זה לא רק מה שאוכלים – אלא גם איך אוכלים.
למרות שמסעדות הדגים הן רבות ומצוינות, תפריטי הפיורדים המערביים מגוונים בהרבה ממה שחושבים. קודם כל, יש שפע של מנות טלה – הבשר האיסלנדי נחשב לאיכותי במיוחד, עם טעם נקי בשל תנאי המרעה הפתוחים. תבשילים איטיים של טלה, קבבים, נתחי צלייה ורוסט הם נפוצים מאוד, במיוחד בחורף. בנוסף, תמצאו גם מנות צמחוניות מצוינות – סלטים טריים, מרקי ירקות סמיכים, מאפים מבצק שמרים, ולעיתים גם מנות טבעוניות מודרניות במסעדות הפיוז'ן.
קינוחים הם חלק בלתי נפרד מהחוויה: עוגות Skyr, פאי רוברב, עוגת גזר או שוקולד חם, תמיד עם קצפת או גלידה. ובצד הקפה – כמעט תמיד תמצאו גם לחם שיפון ביתי, חמאה מוקצפת ודבש מהאזור. במילים אחרות – גם אם אתם לא חובבי דגים, יש לכם לא מעט מה לטעום.
הבחירה במסעדה טובה בפיורדים המערביים לא תמיד מבוססת על ביקורות בגוגל – כי לרוב פשוט אין מספיק כאלו. הדרך הטובה ביותר היא לשלב בין אינטואיציה לשיחה עם מקומיים. שימו לב למבנה – אם זו בקתה עץ ישנה עם שילוט מינימלי וניחוח באוויר – לרוב זו מסעדה אמיתית. בדקו גם אם יש נוף פתוח, מנות יום כתובות על לוח, ותפריט קצר – כל אלו סימנים למקום שמבשל באהבה.
שיחה עם בעלי גסטהאוס, תושבי הכפר או אפילו מישהו בתחנת הדלק תוביל אתכם לא פעם לפנינה קולינרית שלא תמצאו באף מדריך. חשוב גם לבדוק שעות פתיחה מראש – לא להגיע רעבים בשעה 16:00 ולגלות שהמטבח סגור. ולבסוף: אל תזלזלו במסעדות בתחנות דלק – לעיתים תמצאו בהן את המרק הכי טוב בכל האזור.
איסלנד כידוע היא מדינה יקרה, והפיורדים המערביים אינם יוצאים מן הכלל. עם זאת, בגלל ריחוקם מהעיר הגדולה, המחירים במסעדות קטנות וכפריות לעיתים דווקא נמוכים מעט מאשר ברייקיאוויק. כמובן שתמצאו גם מסעדות שף או פיוז'ן עם מחירים גבוהים, אך רוב המקומות המקומיים מציעים תפריט סביר יחסית: מרק במחיר של 2,000–2,500 קרונות איסלנדיות, מנות עיקריות סביב 3,000–5,000 קרונות, וקינוחים בכ־1,500–2,000 קרונות.
כשמביאים בחשבון את האיכות, הטריות, והשירות הביתי – זו בהחלט תמורה טובה למחיר. ארוחת צהריים קלה תעלה פחות, ולעיתים אפשר למצוא גם “business lunch” במחיר משתלם במיוחד. במילים אחרות – זה לא זול, אבל בהחלט שווה כל קרונה.