מסעדות בדרום איסלנד

מסעדות בדרום איסלנד

איסלנד למטיילים
איסלנד למטיילים
‏איסלנד למטיילים ישראלים הקבוצה הסודית – Iceland for Israeli travelers‏

מלונות מומלצים

כרטיסים וסיורים

חשוב לדעת

הרשמו לקבלת מידע על איסלנד

מסעדות בדרום איסלנד

🍽️ דרום איסלנד – מסע קולינרי בארץ של אש, קרח וטעם עמוק

דרום איסלנד, האזור הפופולרי ביותר לטיולים באי, מציע לא רק נופים מדהימים של קרחונים, הרי געש וחופים געשיים – אלא גם סצנה קולינרית מתפתחת ומרתקת שלא רבים מצפים לה. זהו חבל ארץ שבו אוכל הוא לא רק מקור הזנה, אלא גם שיקוף ישיר של האקלים, התרבות, ההיסטוריה והנפש האיסלנדית. המטבח הדרומי שואב השראה מהטבע הפראי שסביבו, מחומרי הגלם המקומיים ומהמסורת הסקנדינבית, ומעניק למטיילים חוויות טעם ייחודיות שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם.

Powered by GetYourGuide

רשימת מסעדות מומלצות בדרום איסלנד

Gamla Fjósið

טעמים כפריים בנופים געשיים מרהיבים

Gamla Fjósið היא מסעדה ייחודית השוכנת למרגלות הר הגעש הידוע אייפיאטלאיוקול, בתוך מבנה ששימש בעבר כרפת – מה שמעניק לה אווירה אותנטית, חמימה ומלאת אופי. כשנכנסים אליה, מיד מרגישים את הקסם המקומי: רצפת עץ, תקרות גבוהות וקירות עטויי זכרונות מחיי החווה האיסלנדיים. המקום מוקף בשדות פראיים, כרי דשא ירוקים והרים מכוסים קרחונים – והנוף הנשקף מהחלונות פשוט עוצר נשימה.

המסעדה מתגאה בשימוש בחומרי גלם מהחווה המקומית: בקר שגדל במקום, ירקות שגודלו על ידי חקלאים מקומיים ותבשילים מסורתיים בביצוע מוקפד. הבשר טרי במיוחד, הבישול איטי ומדויק, וכל מנה מרגישה כאילו בושלה במיוחד בשבילכם. גולת הכותרת היא ההמבורגר מבשר מקומי עסיסי ועוגת שוקולד ביתית שמקבלת שבחים מכל מבקר.

Gamla Fjósið
Gamla Fjósið

למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים חוויה אותנטית של אוכל איסלנדי בנוף כפרי מרהיב, עם אווירה חמימה וניחוחות של מסורת – זה המקום שלכם. זוהי עצירה מומלצת מאוד לאורך כביש הטבעת.

המלצות מהתפריט:

  • המבורגר בקר אורגני מהחווה

  • תבשיל טלה מסורתי עם ירקות שורש

  • עוגת שוקולד חמה עם קרם וניל

📍 מיקום: Road 1, Hrífunesvegur, 861 Hvolsvöllur
🕒 שעות פתיחה: כל יום 11:30–21:00

Hygge Restaurant & Bar

סטייל נורדי מודרני ואוכל שנעים לנשמה

Hygge Restaurant & Bar מביאה לדרום איסלנד את הקונספט הדני המפורסם של “היגגה” – תחושת חמימות, נוחות ושלווה. כבר עם הכניסה למסעדה מרגישים את העיצוב הסקנדינבי המוקפד, שבו העץ הבהיר, התאורה הרכה והמרחבים הפתוחים יוצרים אווירה נעימה שמזמינה לשבת, להירגע ולהנות מכל רגע. המקום מושך קהל מגוון – מתיירים שמחפשים איכות ועד מקומיים שחוזרים שוב ושוב בזכות השירות החמים.

המטבח משלב השראות מהמטבח הנורדי המסורתי עם נגיעות עכשוויות ומנות בינלאומיות. הדגים טריים במיוחד, הבשרים נצלים בדיוק הנכון, והמנות הצמחוניות זוכות לתשומת לב אמיתית. התפריט כולל גם אופציות טבעוניות וגלוטן-פרי, מה שהופך את המסעדה לנגישה לכולם. הבר מציע קוקטיילים ייחודיים, בירות בוטיק מקומיות וקינוחים מקוריים.

Hygge Restaurant & Bar
Hygge Restaurant & Bar

למה כדאי לבקר?
Hygge היא לא רק מסעדה – היא חוויה. זה המקום להגיע אליו כדי להרגיש טוב, לאכול טעים ולסיים את היום בטעם של עוד.

המלצות מהתפריט:

  • סלמון על מצע קרם שומר ושומר קונפי

  • ריזוטו טבעוני עם אספרגוס ופטריות יער

  • קוקטייל “Arctic Breeze” מרענן

📍 מיקום: Aðalgata 10, Selfoss
🕒 שעות פתיחה: ראשון–חמישי 17:00–22:00, שישי–שבת 17:00–23:00

Vöruhúsið

חוויית פיוז'ן אורבנית בלב הטבע האיסלנדי

Vöruhúsið, שמשמעות שמה באיסלנדית היא "המחסן", היא אחת המסעדות הייחודיות ביותר בסלפוס – עיירה מרכזית בדרום איסלנד. המסעדה שוכנת על גדות נהר Ölfusá, בתוך מבנה תעשייתי לשעבר שהוסב למסעדת שף עם עיצוב מודרני-תעשייתי – קירות בטון חשופים, עמודי מתכת ושילוב מרהיב של חומרים טבעיים ואלמנטים אורבניים. זהו מקום מושלם לארוחה עם נוף לזרימה השקטה של הנהר ותחושת רוגע שנכנסת ללב.

התפריט מציע מגוון מנות פיוז'ן שמתאימות לטעמים שונים: מהמבורגרים עסיסיים עם גבינות מקומיות, דרך טאקוס עם סלסה אקזוטית, ועד מנות מרק חמימות ועשירות בטעמים. כל מנה נראית כמו יצירת אמנות קטנה, והקינוחים מרשימים לא פחות. בשעות הערב המקום מתמלא באורחים שנהנים מאוכל איכותי, מוזיקה נעימה ושירות מקצועי.

Vöruhúsið
Vöruhúsið

למה כדאי לבקר?
זוהי מסעדה שמחברת בין יוקרה איסלנדית שקטה לאוכל מוקפד באווירה בלתי נשכחת – מושלמת לחובבי קולינריה שמטיילים בדרך הדרומית.

המלצות מהתפריט:

  • טלה איסלנדי על קרם ירקות שורש

  • פילה קוד עם חמאת עשבי תיבול

  • קרם ברולה עם אוכמניות פרא

📍 מיקום: Klettsvegur 1, Vík í Mýrdal
🕒 שעות פתיחה: כל יום 17:00–22:00

Systrakaffi

מטבח מקומי עם לב חם ונוף להר געש

Systrakaffi היא מסעדה משפחתית קטנה הממוקמת בכפר Kirkjubæjarklaustur, ומציעה אווירה חמימה ומזמינה עם ניחוח של בית. זוהי מסעדה שמרגישה כמו מפגש קהילתי – עם שירות אישי, קירות מקושטים בתמונות נוף, וריהוט עץ פשוט אך נעים. המקום אהוב על מקומיים ותיירים כאחד, בזכות האותנטיות והאוכל הטרי.

התפריט כולל מבחר מנות איסלנדיות קלאסיות ובינלאומיות בגישה ביתית. המבורגרים טריים, מרקים עשירים, פיצות, סלטים ומנות עיקריות פשוטות וטובות – שמתאימות גם למשפחות וגם למטיילים רעבים בדרך. השירות כאן תמיד עם חיוך, והאוכל מוגש במהירות יחסית – מה שהופך את המקום למעולה גם לעצירה קצרה.

Systrakaffi
Systrakaffi

למה כדאי לבקר?
המסעדה נמצאת במיקום מושלם לעצירה נוחה בטיול בין הקרחונים לשדות הלבה, ומספקת אוכל טעים, טרי ומנחם באווירה נעימה.

המלצות מהתפריט:

  • מרק בצל איסלנדי עם לחם כפרי

  • פיצה מקומית עם גבינת עיזים ודבש

  • המבורגר בקר עם צ’יפס פריך

📍 מיקום: Klausturvegur 5, Kirkjubæjarklaustur
🕒 שעות פתיחה: כל יום 11:30–21:30

📅

בדקו זמינות והזמינו חוויה באיסלנד

תכננו את החוויה האיסלנדית שלכם בצורה חכמה – כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ולהבטיח את מקומכם בסיורים, טיולים ואטרקציות נבחרות ברחבי האי. קל, נוח ומהיר.

Powered by GetYourGuide

Freysnes

מסעדת דרכים קסומה בלב שדות הקרחונים

Freysnes היא מסעדה שקטה ופשוטה השוכנת לצד מלון קטן באזור Skaftafell, ומהווה תחנת עצירה נוחה ומרעננת בדרך בין הפיורדים למערב. זוהי מסעדה המתאימה במיוחד למטיילים שעוברים בכביש הטבעת – עם גישה נוחה, חנייה בשפע ואולם אוכל מואר המשקיף אל ההרים והקרחונים של הפארק הלאומי הסמוך.

התפריט מתמקד במנות חמות, מזינות ומוכרות, שמתאימות גם לתקציב המטייל. תמצאו כאן מרקים ביתיים, מנות טלה, עוף בגריל, פסטות, קפה חזק ועוגות ביתיות – והכל באווירה רגועה וללא יומרה. המנות נדיבות, המחירים נוחים יחסית לאזור, והשירות מהיר ויעיל.

Freysnes
Freysnes

למה כדאי לבקר?
Freysnes היא הבחירה הנכונה למטיילים שמחפשים עצירה טובה בין מסלול למסלול – אוכל חם, נוף מדהים ואנרגיה שקטה של טבע פראי.

המלצות מהתפריט:

  • מרק עגבניות עם קרם בזיליקום

  • טלה בגריל עם תפו”א אפויים

  • עוגת ריבס חמה עם קצפת

📍 מיקום: Freysnes, Skaftafell area
🕒 שעות פתיחה: כל יום 12:00–20:00

Freyacafe

קפה בוטיק מקומי עם נוף קסום ושפע של מתוק וטוב

Freyacafe הוא בית קפה־מסעדה בוטיקי ומזמין בעיירה הקטנה Kirkjubæjarklaustur, בלב דרום איסלנד הפראית. המקום מעוצב בסגנון מודרני־כפרי, עם הרבה עץ טבעי, חלונות גדולים שמכניסים אור צפוני רך, וריהוט צבעוני שנותן תחושת חמימות נעימה. זהו מקום שעוצר בו כל מי שמחפש לעצור לשעה של רוגע ושלווה – עם קפה איכותי ביד, נוף ירוק בעיניים וניחוחות של מאפים טריים באוויר.

Freyacafe מציע תפריט מגוון הכולל מאפים ביתיים, סנדוויצ’ים טריים, סלטים, קפה משובח וקינוחים שאי אפשר לעמוד בפניהם. הבייגלים המושקעים, עוגות הגזר, הקינמון רולס והעוגיות העצומות – כולם נאפים במקום מדי בוקר, והטעם מרגיש כאילו הגיע הישר ממטבח סבתא איסלנדית. יש גם כמה מנות עיקריות קלות יותר – כמו קיש ירקות, מרק היום ומנת סלמון מעושן עם לחם שיפון.

Freyacafe
Freyacafe

למה כדאי לבקר?
Freyacafe הוא בדיוק המקום לעצירה מפנקת באמצע הדרך – מקום חמים עם אופי, שמציע איכות, נוף, ונשנוש מצוין. מושלם לזוגות, משפחות וגם סולו מטיילים.

המלצות מהתפריט:

  • קפה פילטר איסלנדי עם קינמון רול

  • עוגת גזר עם קרם גבינת שמנת

  • סלט קינואה עם סלמון מעושן

📍 מיקום: Klausturvegur 15, Kirkjubæjarklaustur
🕒 שעות פתיחה: כל יום 09:00–18:00

Skogafoss Bistro Bar

מסעדת שף מול אחד המפלים המרשימים באיסלנד

Skogafoss Bistro Bar ממוקם במיקום שאין שני לו – ממש בצמוד למפל סקוגפוס האדיר, אחד מהאתרים האייקונים בדרום איסלנד. המסעדה עצמה שוכנת בבניין מודרני עם חלונות פנורמיים עצומים שמהם אפשר לצפות במים הגועשים, בהרים הירוקים שמסביב ובשבילי ההליכה הסלעיים. האווירה משלבת בין עיצוב סקנדינבי עכשווי לבין תחושת טבע עוצמתי שמורגשת בכל רגע.

בסקוגפוס ביסטרו תוכלו ליהנות מתפריט מוקפד אך לא יומרני, הכולל מנות איסלנדיות קלאסיות לצד בר בינלאומי עשיר. המנות כוללות מרקים מהבילים, דגים טריים מהים האיסלנדי, בשרים עסיסיים ופסטות עם טוויסט מקומי. הבר מציע בירות מהברווריה המקומית, קוקטיילים קרים לשעות השקיעה וגם קפה איכותי במיוחד.

Skogafoss Bistro Bar
Skogafoss Bistro Bar

למה כדאי לבקר?
אין חוויה שדומה לארוחה חמה מול רסיסי מפל ענק. Skogafoss Bistro Bar מציעה את אחת הארוחות הכי מצולמות בדרום איסלנד – גם בגלל הנוף וגם בגלל המנות עצמן.

המלצות מהתפריט:

  • דג קוד על קרם ירקות שורש

  • תבשיל טלה איסלנדי עם פירה חמאה

  • בירה מקומית מסוג Skóga Gold

📍 מיקום: Skógarfoss Parking Area, Skógar
🕒 שעות פתיחה: כל יום 12:00–21:30

Fjöruborðið

מסעדת לובסטר מיתולוגית על שפת האוקיינוס האטלנטי

Fjöruborðið, ששמה פירושו “על שפת הגדה”, היא מוסד קולינרי איסלנדי ידוע בזכות מנות הלובסטר המפורסמות שלה. המסעדה שוכנת בעיירת החוף הקטנה Stokkseyri, ממש מול האוקיינוס האטלנטי הסוער, ומציעה אווירה ייחודית – שילוב של קסם כפרי, עיצוב קלאסי ונוף אינסופי של מים, שמיים וקצף גלים. עם תאורה רכה, ריחות מפתים מהמטבח ונוף מהפנט – מדובר בחוויה רב־חושית מלאה.

גולת הכותרת כאן היא הלובסטר האיסלנדי הקטן – מנות של זנבות לובסטר מבושלים בחמאה, שום ותבלינים עדינים, שמוגשים עם לחם חם ורטבים ייחודיים. התפריט כולל גם מרק לובסטר קטיפתי, דגים טריים, סלטים קלילים וקינוחים בעבודת יד. המקום מציע גם אופציות צמחוניות, אך אין ספק שכוכב הבמה הוא הים.

Fjöruborðið
Fjöruborðið

למה כדאי לבקר?
אם יש מסעדה אחת בדרום איסלנד שכדאי לעשות אליה "עיקוף מיוחד" – זו Fjöruborðið. הלובסטר, האווירה והנוף הופכים אותה לאחת החוויות הקולינריות הבלתי נשכחות של האי.

המלצות מהתפריט:

  • מרק לובסטר קטיפתי עם לחם כפרי

  • זנבות לובסטר בחמאת שום

  • עוגת שוקולד חמה עם גלידת וניל

📍 מיקום: Eyrarbraut 3a, 825 Stokkseyri
🕒 שעות פתיחה: כל יום 12:00–21:00

🛶

בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקהולט

בין אם אתם מתכננים סיור תרבותי, פעילות חוץ או חוויה קולינרית – כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ברייקהולט ולהבטיח את מקומכם. תכנון מראש מבטיח חוויה רגועה ומהנה יותר.

Powered by GetYourGuide

Smiðjan Brugghús

פאב־בוואריה תוסס עם אוכל רחוב גורמה ובירה מקומית

Smiðjan Brugghús הוא מוסד קולינרי אהוב במיוחד בעיירה ויק (Vík), המשלב בין ברווריה פעילה למסעדה צעירה ותוססת שמגישה אוכל רחוב מוקפד ואיכותי. המקום מעוצב בסגנון תעשייתי מודרני, עם קירות בטון חשוף, עץ כהה, שולחנות קהילתיים ארוכים ותקרה גבוהה, מה שנותן תחושה אורבנית בלב הנופים הדרמטיים של דרום איסלנד. זהו מקום חי, תוסס ורועש – מלא בצחוק, מוזיקה, ובירה שזורמת מהחבית.

התפריט כולל מנות אמריקאיות ואיסלנדיות בגרסת שף: המבורגרים עסיסיים בלחמנייה רכה, צ’יפס פריך מתובל, כנפיים ברוטב בירה, וגם מנות דגים ופלטות שותפים לבירה. גולת הכותרת היא כמובן הבירה – המקום מייצר בירה במקום במבחר סגנונות משתנים, החל מ־IPA פירותית ועד סטאוט כהה עם טעמים של קפה ושוקולד. צוות המקום ישמח להמליץ על שילוב של בירה ומנה שיתאימו בדיוק לטעם שלך.

Smiðjan Brugghús
Smiðjan Brugghús

למה כדאי לבקר?
זו אחת המסעדות הכי כיפיות בדרום איסלנד – מקום מושלם לעצירה בערב אחרי טיול, עם אווירה של פאב בריטי, אוכל נדיב ובירה טרייה מהחבית.

המלצות מהתפריט:

  • המבורגר ויק עם בייקון וגבינת צ’דר

  • כנפיים פיקנטיות עם בירה כהה

  • סטאוט “Black Lava” מהברווריה המקומית

📍 מיקום: Suðurvíkurvegur 5, Vík
🕒 שעות פתיחה: כל יום 11:30–23:00

Halldórskaffi

מטבח משפחתי איסלנדי עם לב גדול וניחוח כפרי

Halldórskaffi היא מסעדה נעימה ומזמינה בלב העיירה ויק, הפועלת בתוך בית עץ עתיק שהוסב למסעדה עם קסם מקומי אמיתי. המקום משדר חמימות כפרית, עם קירות עץ לבנים, קישוטים מסורתיים ותמונות ישנות של המקום והאזור. זו מסעדה קטנה אך בעלת אווירה אינטימית, המנוהלת על ידי משפחה מקומית באהבה רבה – דבר שמורגש בכל פרט מהשירות ועד הבישול.

בתפריט תמצאו מבחר מנות ביתיות, מחממות לב וקיבה: מרקים עשירים, פיצות בגרסה איסלנדית, המבורגרים קלאסיים, וגם דגי ים טריים וארוחות בוקר מקומיות. זוהי מסעדה שבה האוכל לא רק טעים, אלא גם מנחם – מתאים במיוחד למי שמחפש מקום לא רשמי אבל איכותי. אם יתמזל מזלכם ותגיעו בשעות הנכונות, תוכלו לשבת בחוץ בגינה הקטנה עם כוס יין או שוקו חם.

Halldórskaffi
Halldórskaffi

למה כדאי לבקר?
Halldórskaffi מציעה חוויה אותנטית ואישית, והיא המקום המושלם להירגע בו אחרי יום חוויות בדרום איסלנד, עם אוכל אמיתי כמו של פעם.

המלצות מהתפריט:

  • פיצה עם טלה מקומי וגבינה איסלנדית

  • מרק ירקות סמיך עם לחם שיפון

  • בירה מקומית בליווי בראוניז שוקולד חם

📍 מיקום: Víkurbraut 28, Vík
🕒 שעות פתיחה: כל יום 12:00–21:00

Eldstó Art Café / Restaurant

מקום שמשלב אוכל, קפה ואמנות מקומית בעיירת חוף שלווה

Eldstó Art Café היא מסעדה־בית קפה מקסימה בעיירה Hvolsvöllur, המצליחה לשלב באלגנטיות בין אוכל איסלנדי איכותי לבין אמנות מקומית. המקום מופעל על ידי זוג – אחד שף, והשנייה אמנית קרמיקה, והקונספט הוא שחוויית האוכל תשלב גם מגע יצירתי. כל הכלים בהם מוגשות המנות נעשו בעבודת יד במקום, וכל פינה במסעדה מעוטרת בפריטים מקוריים של אמנות מקומית – דבר שמעניק לארוחה תחושת עומק ואופי יוצא דופן.

המנות ב־Eldstó מתמקדות באוכל טרי ובריא, עם דגש על טעמים נקיים ואסתטיקה מוקפדת. תוכלו למצוא כאן מרקים תוצרת בית, סנדוויצ’ים עם סלמון מעושן, קישים טבעוניים, בשרים מקומיים ומגוון קינוחים עשויים באהבה. הקפה במקום מעולה – מוקפד, חזק, ובדרך כלל מוגש לצד עוגייה ביתית קטנה. זוהי מסעדה שמציעה שקט, אסתטיקה ואוכל נהדר – שילוב שקשה למצוא.

Eldstó Art Café / Restaurant
Eldstó Art Café / Restaurant

למה כדאי לבקר?
Eldstó הוא מקום ייחודי באמת – שילוב בין תרבות, קולינריה ורוח מקומית. אם אתם אוהבים אוכל עם משמעות וסיפור – זה המקום בשבילכם.

המלצות מהתפריט:

  • קיש תרד וגבינות עם סלט ירוק

  • סנדוויץ’ סלמון מעושן עם שמנת שמיר

  • עוגת שוקולד ללא גלוטן עם קפה פילטר

📍 מיקום: Austurvegur 2, Hvolsvöllur
🕒 שעות פתיחה: כל יום 09:00–21:00

Valhalla Restaurant

מסעדה ברוח המיתולוגיה הנורדית עם אווירה דרמטית ונוף עוצר נשימה

Valhalla Restaurant ממוקמת בלב הנופים הדרמטיים של חוף הדרום האיסלנדי, סמוך לאזור Reynisfjara וסלעי הבזלת האגדיים. המסעדה שואבת השראה מעולם הוויקינגים והמיתולוגיה הנורדית – והעיצוב בהתאם: קירות עץ גולמי כהים, תקרות גבוהות, תאורה רכה ודגלים ויקינגים. הכל מרגיש כמו מסע בזמן לעידן אחר, אך עם כל הנוחות של המאה ה־21. הנוף הנשקף מהחלונות – גלים מתנפצים, סלעים אפלים ורוח צפונית – משלים את החוויה הייחודית.

התפריט כאן מרשים לא רק באסתטיקה אלא גם באיכות המרכיבים. תמצאו מנות בשר מושקעות, דגים טריים מהים האיסלנדי, מרקים עשירים ומנות צמחוניות יצירתיות. הבשרים נצלים על גריל פתוח, התוספות כוללות ירקות שורש ורטבים בהשראת המטבח הסקנדינבי, ויש גם מבחר קינוחים מושקעים. המקום מגיש גם בירה ובקבוקי יין מקומיים ואירופיים, בהתאמה למנות המרכזיות.

Valhalla Restaurant
Valhalla Restaurant

למה כדאי לבקר?
Valhalla Restaurant אינה רק מסעדה – זו חוויה סוחפת של טעמים, עיצוב ונוף. מתאימה במיוחד לארוחה חגיגית, לזוגות או למטיילים שמחפשים רגע מיוחד במסע.

המלצות מהתפריט:

  • צלעות טלה עם תפו"א צלוי ורוטב דובדבנים

  • פילה סלמון מעושן בעשבי תיבול

  • עוגת גבינה על בסיס Skyr עם פירות יער

📍 מיקום: Víkurbraut 2, Vík í Mýrdal
🕒 שעות פתיחה: כל יום 12:00–22:00

🎟️

בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקיאוויק

מוכנים לגלות את המיטב של רייקיאוויק? כאן תוכלו לבדוק זמינות עדכנית ולהזמין חוויות מובילות – מסיורי אוכל ועד אטרקציות טבע – בקלות ובמהירות, לפני שהמקומות מתמלאים.

Powered by GetYourGuide

Drangar Restaurant

יוקרה כפרית בתוך מלון בוטיק שקט ומוקפד

Drangar Restaurant היא מסעדת שף מפוארת השוכנת בתוך מלון הבוטיק Hotel Kría בויק, ומהווה את אחת מנקודות השיא הקולינריות של האזור. המקום משלב בין עיצוב נורדי מינימליסטי לבין תחושת חמימות כפרית – עם רצפות עץ כהות, טקסטיל טבעי ותאורה עדינה שמשרה רוגע ונינוחות. חלונות רחבים צופים אל הנוף הירוק וההרים הסלעיים המקיפים את העיירה.

המטבח מתבסס על חומרי גלם מקומיים עונתיים, בגישה מודרנית ומדויקת. כל מנה מטופלת כמו יצירת אמנות, עם תשומת לב לפרזנטציה ולטעמים מאוזנים. דגים ופירות ים מהים האטלנטי, בשר טלה רך במיוחד, מרקים, פסטות וקינוחים ברמה של מסעדת מישלן. השירות כאן מקצועי, קשוב ומלוטש – חוויה מוקפדת מההתחלה ועד הסוף.

Drangar Restaurant
Drangar Restaurant

למה כדאי לבקר?
Drangar היא בחירה מושלמת לארוחת ערב אלגנטית בדרום איסלנד – למי שמחפש קולינריה ברמה גבוהה בלי לוותר על חיבור לאדמה, לאזור ולטבע.

המלצות מהתפריט:

  • פילה דג קוד בציפוי עשבי תיבול

  • תבשיל טלה בבישול ארוך עם פירה חמאה

  • קרם לימון עם ביסקוויט קרמל וסקיר

📍 מיקום: Sléttuvegur 12, Vík í Mýrdal
🕒 שעות פתיחה: כל יום 18:00–22:00

Pakkhús Restaurant

מסעדת נמל אגדית עם טוויסט מודרני במרינה של Höfn

Pakkhús Restaurant שוכנת על קו המים של עיירת Höfn, ממש מעל הרציף העתיק שממנו יוצאות סירות דיג לים האטלנטי. המבנה, ששימש בעבר כמחסן סחורות ("Pakkhús" = מחסן), עבר שיפוץ מקיף ונשמר באווירה היסטורית ייחודית: רצפת עץ מקורית, קורות חשופות, קירות לבנים ואווירת נמל שקטה. כאשר יושבים ליד החלון ורואים את הסירות, מרגישים כאילו הזמן נעצר.

המומחיות של המסעדה היא לובסטר איסלנדי – קטן, מתוק ובעל טעם ייחודי. הלובסטרים מוגשים במגוון סגנונות: בגריל, בחמאת שום, במרק קרמי או כתוספת לפסטה. בנוסף תמצאו דגים טריים, מנות בשר איכותיות, מרקים חמימים וקינוחים בעבודת יד. כל המרכיבים מגיעים מהאזור – מה שמעניק לתפריט טריות יוצאת דופן.

Pakkhús Restaurant
Pakkhús Restaurant

למה כדאי לבקר?
Pakkhús היא מסעדת חובה לחובבי מאכלי ים בדרום איסלנד. אווירה ימית אותנטית, אוכל מהים אל הצלחת, ומיקום מושלם לחוויה בלתי נשכחת.

המלצות מהתפריט:

  • זנבות לובסטר בגריל עם חמאת לימון

  • מרק פירות ים קטיפתי עם שמנת

  • מוס שוקולד מריר עם שבבי קפה

📍 מיקום: Krosseyjarvegur 3, 780 Höfn
🕒 שעות פתיחה: אפריל–אוקטובר 12:00–22:00 | נובמבר–מרץ 18:00–21:00

🍷

חוויות אוכל וקולינריה באיסלנד

גלו את הסצנה הקולינרית המרתקת של איסלנד – מהמטבח המסורתי עם חומרי גלם טריים, דרך סדנאות בישול ועד סיורי טעימות בשווקים מקומיים. כאן תמצאו את החוויות המומלצות ביותר שייקחו אתכם למסע בין טעמים, ריחות וסיפורים מהאי הקסום.

Powered by GetYourGuide

🌿 המטבח של הדרום – בין מסורת להתחדשות

הקולינריה בדרום איסלנד היא תערובת מרתקת של מנות מסורתיות לצד פרשנויות מודרניות ויצירתיות. האוכל כאן מדבר את השפה של הטבע – הדגים מגיעים מהים שממש מעבר לחוף, הטלה מגודל במרעה הפתוח בין הרי הגעש, והירקות – למרות האקלים הקשה – מפתיעים בטעמם בזכות חממות גיאותרמיות מקומיות. המטבח המקומי עושה שימוש נרחב בשימור, עישון, כבישה ובישול איטי – טכניקות שפותחו כדי לשרוד את החורפים הארוכים, אך הפכו לאמנות של ממש.

השפים בדרום איסלנד לוקחים את הטעמים האלה ומעניקים להם חיים חדשים: תבשילי טלה עוברים פרשנות מודרנית עם טכניקות צרפתיות, דגים נאים מוגשים עם אצות ולימון ים ארקטי, ומרקי ירקות זוכים לטוויסטים של תבלינים צפון־אירופיים. הקינוחים – רבים מהם מבוססי Skyr, גבינה איסלנדית מסורתית – מגיעים בליווי פירות יער פראיים, סירופים חמים וקפה שחור חזק.

🏞️ מסעדות עם נוף – כשכל חלון הוא ציור

אחד המרכיבים המרכזיים בחוויית האוכל בדרום איסלנד הוא הנוף. רבות מהמסעדות באזור ממוקמות בצמוד לאתרים טבעיים – בין אם מדובר במפלים שוצפים, חופים שחורים דרמטיים או הרי געש מכוסי קרח. חלונות פנורמיים הפונים לעבר הטבע הם כמעט תנאי בסיס, והאווירה שנוצרת היא של חיבור עוצמתי בין הצלחת, השולחן, והנוף שמולך.

בין אם תבחרו לשבת לארוחה עם תצפית על שדות לבה מכוסים טחב, או מול מפל גועש, או על רקע קרחון עצום – החוויה הופכת את האכילה לאירוע מרגש, איטי ומהורהר. זוהי אוכלוסייה שגדלה מתוך נוף פראי – וכך גם המסעדות, שנבנו מתוך כבוד לטבע הסובב.

🍳 מטבח יצירתי בכפרים קטנים

לא צריך להיכנס לעיר גדולה כדי למצוא אוכל טוב בדרום איסלנד – להפך. חלק מהמסעדות המעניינות ביותר נמצאות דווקא בכפרים הקטנים, שבהם כל מסעדה היא פרויקט אישי, משפחתי, מלא לב ונשמה. המקומות האלה לא תמיד נראים כמו מסעדות יוקרה – לעיתים זו רק בקתה עץ קטנה – אך מה שיוצא מהמטבח שלהן הוא לעיתים קרובות מפתיע באיכותו.

היצירתיות ניכרת בכל פרט – מהשימוש בחומרי גלם עונתיים, דרך עיצוב הצלחת ועד שירות שמרגיש כמעט כמו ביקור אצל חברים. תמצאו כאן לחמים שנאפו באותו בוקר, חמאה מקומית שהוקצפה ידנית, ריבות מפרי יער שנקטפו ביער הסמוך, ואפילו בירה מקומית שמיוצרת בגז גיאותרמי.

🧁 בתי קפה וקונדיטוריות עם נשמה

לאורך הדרך תגלו גם בתי קפה נעימים וקונדיטוריות שמרגישים כמו מקלט חמים מהקור האיסלנדי. המקומות האלה מציעים לא רק קפה איכותי (שהוא כמעט דת באיסלנד) אלא גם עוגות עשירות, מאפים מסורתיים כמו קינמון רולס, עוגיות שיבולת שועל ומגוון קינוחים על בסיס Skyr. במקומות רבים הקפה מוגש בכוסות קרמיקה שנעשו בעבודת יד, וכל פינה מעוצבת עם טאץ' אישי ונינוח.

הם מתאימים במיוחד לעצירה קלילה באמצע הדרך, לשבת עם ספר או מחברת, לצפות בגשם המטפטף דרך החלון ולאכול עוגה חמימה עם קרם וניל.

🥘 מסעדות של שפים – יוקרה בצפון הרחוק

בעשור האחרון ניכרת עלייה ברמת הקולינריה באזור, עם מסעדות שף קטנות אך יוקרתיות שצמחו ליד בתי מלון בוטיק, ובמיוחד בעיירות נופש כמו ויק והעיירות החופיות שמדרום לקרחונים. במסעדות האלה מורגש תכנון מוקפד של כל מרכיב – מהשולחן ועד התפריט – והן מציעות חוויה שקטה, מדויקת ומלאת סטייל.

המנות מורכבות לרוב משילובים מדויקים בין בשר, ירקות שורש, עשבים מקומיים ותוספות יצירתיות. אלה מסעדות ששמות דגש לא רק על טעם אלא גם על אסתטיקה ותחושת מקום – שם תרגישו שחיברו לכם את איסלנד בצלחת.

🍻 חוויות קולינריות בלתי נשכחות

החיבור בין אוכל לאווירה, בין טעמים לטבע, הוא מה שהופך את דרום איסלנד למקום כל כך מעניין קולינרית. זה לא רק מה שמוגש על הצלחת – אלא גם איפה, איך ומתי. תמצאו את עצמכם אוכלים תבשיל טלה ליד קרחון, לוגמים מרק בצל סמיך כשגשם דופק על הגג, או נהנים מבירה קרה מול שקיעה בצבעים שלא קיימים בשום מקום אחר.

הקולינריה כאן היא לא רק חוויה גסטרונומית – היא חלק בלתי נפרד מהמסע עצמו.

❄️

בדקו זמינות והזמינו חוויה ברייקיאוויק

תכננו את היום המושלם בעיר הגדולה של איסלנד – כאן אפשר לבדוק זמינות בזמן אמת ולהבטיח מקומות לסיורים ואטרקציות נבחרות, במהירות ובקלות.

Powered by GetYourGuide

טיפים והמלצות לבחירת מסעדות מצוינות בדרום איסלנד

📍 בחרו מסעדות לפי מיקום גיאוגרפי חכם לאורך הדרך

דרום איסלנד הוא חבל ארוך המשתרע לאורך כביש הטבעת (Route 1), ולכן חשוב לתכנן את העצירות הקולינריות לפי המסלול ולא לפי דירוגים כלליים. עצירה במסעדה שנמצאת במרחק 40 דקות מהדרך רק בגלל שהיא מדורגת גבוה – עלולה לבזבז זמן יקר. מומלץ לבדוק מראש באילו נקודות בדרך תרצו לעצור (למשל בסלפוס, ויק, או Höfn), ולחפש מסעדות שנמצאות ממש על הציר.

🍴 השקיעו במסעדה אחת מצוינת ביום – והשאר במקומות קלילים

בגלל המחירים הגבוהים יחסית באיסלנד, טיפ חכם הוא לבחור מסעדה אחת מושקעת ביום – לארוחת צהריים או ערב – ולהשלים את שאר הארוחות בבתי קפה, מאפיות או אפילו במרכולים עם פינת אוכל. כך תיהנו מהחוויה הקולינרית האיסלנדית מבלי להכביד על התקציב.

🔍 אל תסמכו רק על דירוגים – קראו את התגובות לעומק

אתרים כמו Google Maps ו־TripAdvisor יכולים להיות כלי עזר, אבל באיסלנד יש מקומות עם מעט דירוגים אך איכות יוצאת מן הכלל. חשוב לקרוא ביקורות אמיתיות, לשים לב מה אנשים כותבים על השירות, הטריות והאווירה – ולא רק להסתכל על כוכבים. מסעדות רבות בבעלות משפחתית ואין להן מערך שיווק, כך שהן פחות מוכרות – אך שוות כל ביס.

🍲 שימו לב לעונתיות של חומרי הגלם

באיסלנד יש שימוש חכם בחומרי גלם עונתיים – בקיץ תמצאו יותר פירות יער, ירקות מקומיים ודגים טריים, ואילו בחורף התפריטים מתבססים על שורשים, תבשילים ובשר כבוש. שאלו את הצוות מה הכי טרי ומה מוכן באותו יום – לעיתים המנה הכי מוצלחת לא מופיעה בתפריט הקבוע.

🐟 חפשו דגים ופירות ים – אבל רק איפה שזה באמת מקומי

איסלנד היא מדינת דייגים, אך לא כל מסעדה מגישה דגים טריים. אם אתם רוצים להתפנק על לובסטר, קוד או סלמון – ודאו שהמסעדה נמצאת בעיירת חוף או סמוך לנמל פעיל. מסעדות טובות יציינו את מקור הדגים בגאווה בתפריט.

🥩 טלה איסלנדי – מומלץ לטעום לפחות פעם אחת

הטלה האיסלנדי נחשב לאחד מהטובים בעולם בזכות גידול טבעי וללא אנטיביוטיקה, בטבע הפתוח. אם אתם אוכלי בשר – חפשו מנות כמו צלעות טלה, תבשיל טלה או טלה מעושן. במסעדות מסוימות מגישים גם נקניקים, ריבות או גבינות בטעמי טלה – חוויה של ממש.

🍞 אל תוותרו על הלחם המקומי (Rúgbrauð)

בכל מסעדה או בית קפה תמצאו גרסה של הלחם האיסלנדי השחור והצפוף – לעיתים עם חמאה, לעיתים בצד המרק. זהו מרכיב מסורתי שאופים אותו לעיתים באדמה גיאותרמית! הוא מתוק מעט, דחוס מאוד – ונפלא עם חמאה מקומית או דג מעושן.

🧁 בדקו אם יש קינוחים עם Skyr

Skyr הוא מוצר חלב ייחודי לאיסלנד – בין גבינה ליוגורט – והוא הבסיס לרבים מהקינוחים המוצלחים במדינה. תמצאו אותו בעוגות גבינה, בקינוחים בכוסות, ובמוס נוגט קר. חפשו קינוחים שמשלבים אותו עם פירות יער מקומיים – זהו סיום מושלם לארוחה.

💡 מסעדה פתוחה? בדקו שעות מראש

בדרום איסלנד, במיוחד באזורים קטנים, מסעדות לא תמיד פתוחות כל השבוע, ויש מסעדות שפתוחות רק בערבים או רק בעונה התיירותית (מאי–ספטמבר). לכן חשוב לבדוק שעות פתיחה מדויקות, ולהתקשר או לשלוח הודעה אם יש ספק.

📞 רצוי להזמין מקום – גם באמצע שבוע

למרות שמדובר באזור כפרי, הביקוש למסעדות הטובות בדרום איסלנד גבוה – במיוחד בעונת הקיץ. מסעדות קטנות מתמלאות במהירות. מומלץ מאוד להזמין שולחן, גם באותו יום. חלק מהמסעדות מאפשרות הזמנה אונליין או דרך גוגל.

🧃 שתייה – לא רק בירה ויין

השתייה באיסלנד יקרה, אבל יש גם אלטרנטיבות מקומיות מעניינות. חפשו משקאות חמים מבוססי עשבי תיבול ארקטיים, שייקים טבעיים מחממות גידול, או אפילו בירות בוטיק מקומיות עם טעמים מיוחדים כמו אוכמניות, בזיליקום או קפה. גם אם אתם לא שותים אלכוהול – תופתעו מההיצע.

🎒 מסעדות בתוך מלונות – לא לפסול מראש

בניגוד למה שנהוג לחשוב, באיסלנד דווקא רבים ממקדשי הקולינריה נמצאים בתוך מלונות בוטיק. לעיתים אלו מסעדות שף המיועדות גם לאורחים חיצוניים, ורמת האוכל בהן גבוהה ביותר – עם שירות מוקפד ואווירה שקטה במיוחד.

🧭 בחרו לפי האווירה שאתם מחפשים

יש מסעדות יוקרה לארוחות זוגיות חגיגיות, פאבים תוססים לצעירים, בתי קפה חמימים למנוחה של צהריים, ומסעדות כפריות שמתאימות למשפחות עם ילדים. בחרו מקום שמתאים לקצב ולמצב הרוח שלכם באותו רגע – החוויה תהיה שלמה הרבה יותר.

🇮🇸

זמינות והזמנות לחוויות ואטרקציות באיסלנד

כאן תמצאו את כל האפשרויות לבדוק זמינות ולהזמין חוויות נבחרות ברחבי איסלנד – מרייקיאוויק ועד רייקהולט, עם מגוון פעילויות, סיורים ואטרקציות שיבטיחו לכם טיול בלתי נשכח.

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

איך לבחור מסעדה טובה בדרום איסלנד? מה חשוב לדעת לפני? צריך להזמין מקומות מראש? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות מומלצות בדרום איסלנד

בדרום איסלנד קל מאוד לפספס פנינים קולינריות אם מסתמכים רק על דירוגים באינטרנט. אז איך יודעים איפה כדאי לעצור? קודם כל, חשוב להתייחס למיקום – בחרו מסעדות על המסלול ולא כאלו שדורשות סטייה גדולה מהדרך. שנית, קראו לעומק ביקורות עדכניות (ולא רק דירוגים) ונסו להבין מהן אם המקום מציע חוויה כוללת: איכות אוכל, שירות, אווירה, טריות ואסתטיקה. 

בנוסף, מומלץ לחפש מסעדות שמזכירות שימוש בחומרי גלם עונתיים או מקומיים – זה תמיד סימן לאיכות. טיפ נוסף הוא לשאול את המקומיים – בעלי המלון, מארחים או אפילו אנשי דלפק בתחנות דלק יודעים להמליץ ממקור ראשון. ולבסוף – שימו לב לפרטים הקטנים: האם התפריט מגוון אך לא מופרז? האם התמונות (אם יש) משדרות אסתטיקה וניקיון? האם יש נוף מיוחד מהמסעדה? כל אלה יחד יכולים לעזור לכם לזהות מסעדה שבאמת שווה עצירה – גם אם היא קטנה, צנועה ולא מפורסמת.

באיסלנד אין תרבות של ארוחות מאוחרות – רוב המסעדות בדרום סוגרות את המטבח עד 21:00, ויש מקומות שבקיץ נשארים פתוחים מעט יותר, אך עדיין עדיף לא לדחות את הארוחה לערב מאוחר. הזמן הכי טוב לאכול הוא בין 18:00 ל־19:30, אז גם תיהנו משירות רגוע יותר ומבחירה רחבה יותר של מנות. בצהריים, ארוחות מוגשות לרוב בין 12:00 ל־14:00, ומחוץ לשעות אלה ייתכן שתמצאו תפריט מוגבל או רק קפה ומאפים. 

חשוב לזכור בכפרים קטנים ובאזורים מבודדים יש לעיתים רק מסעדה אחת שפתוחה – ולכן הזמנה מראש היא קריטית, במיוחד בעונה החמה. גם אם אתם מטיילים בספונטניות, כדאי להתקשר או לבדוק בגוגל אם המקום פתוח, ולבנות את סדר היום כך שיכלול עצירה יזומה במסעדה בזמן שהמטבח פעיל. הרבה מסעדות שף מגישות ארוחה אחת בערב – והחמצה של הזדמנות כזו היא הפסד קולינרי של ממש.

המטבח בדרום איסלנד משלב מסורת מקומית עם מגע עכשווי. בין המנות שאסור לפספס תמצאו קודם כל את בשר הטלה – באיסלנד מדובר בבשר באיכות נדירה, שגודל בשטח פתוח ללא אנטיביוטיקה, וטעמו עשיר ורך במיוחד. תמצאו אותו במרקים, תבשילים, צלעות בגריל או נקניקים קרים. מנת חובה נוספת היא דג קוד טרי – לרוב מוגש עם חמאת לימון או עשבי תיבול, וזו חוויה של טעם ים צפוני במיטבו. 

חובבי פירות ים ימצאו תענוג בלובסטר האיסלנדי הקטן, שמוגש במסעדות עילית לאורך החוף. אם אתם אוהבים מרקים – נסו מרק ירקות עונתיים, לעיתים עם קרם, או מרק סלק קטיפתי. אל תוותרו על קינוחים מבוססי Skyr – כמו עוגת גבינה או מוס – עם פירות יער מקומיים. גם הלחם האיסלנדי השחור, המוגש לעיתים חם עם חמאה, הוא מרכיב מסורתי ששווה טעימה. המטבח הדרומי אמנם פשוט, אך כל מרכיב בו עובר טיפול מדויק – וזה מה שהופך אותו לבלתי נשכח.

למרות שאיסלנד ידועה באכילת בשר ודגים, בשנים האחרונות יש עלייה ניכרת במסעדות שמציעות מנות לצמחונים ואף לטבעונים – במיוחד בדרום איסלנד שהוא אזור תיירותי מאוד. מסעדות רבות כוללות לפחות מנה אחת או שתיים בתפריט שמתאימות לצמחונים – כמו ריזוטו, פסטה, מרק ירקות, קיש, סלטים עשירים ולעיתים גם בורגרים טבעוניים. לטבעונים המבחר מעט מצומצם יותר, אך עדיין ניתן למצוא מנות מבוססות קטניות, ירקות שורש, טופו או אגוזים. 

אם אתם טבעונים – מומלץ מאוד לציין זאת מראש בעת ההזמנה או לשאול את המלצר על מרכיבי המנות. בנוסף, כדאי לבדוק מבעוד מועד את התפריטים באתרי המסעדות או בגוגל. יש מסעדות באיסלנד שמתמחות דווקא באוכל בריא או צמחוני, והן לרוב גם מגישות מנות ללא גלוטן, שייקים טבעיים וקינוחים ללא מוצרי חלב. גם בבתי קפה אפשר לעיתים למצוא סנדוויצ'ים טבעוניים או שייקים – פתרון מעולה לעצירה קלה לאורך הדרך.

Powered by GetYourGuide
אהבת? אפשר לשתף!
Facebook
WhatsApp

לחזור למשהו ספציפי?