מסעדות בצפון איסלנד

מסעדות בצפון איסלנד

איסלנד למטיילים
איסלנד למטיילים
‏איסלנד למטיילים ישראלים הקבוצה הסודית – Iceland for Israeli travelers‏

מלונות מומלצים

כרטיסים וסיורים

חשוב לדעת

הרשמו לקבלת מידע על איסלנד

מסעדות בצפון איסלנד

Iceland Map

🍽️ טעמים בצפון פראי

חוויית קולינריה יוצאת דופן בצפון איסלנד

צפון איסלנד הוא אחד האזורים המרתקים ביותר במדינה – שילוב נדיר של נוף עוצר נשימה, קהילה חמה ומטבח מקומי שצמח מתוך תנאים אקלימיים לא פשוטים. בעוד שרוב המטיילים מגיעים לכאן כדי לצפות בלווייתנים, לטייל בין פיורדים או לבקר בעיירות דייגים קטנות, חובבי הקולינריה מגלים אט אט את מה שהאזור הזה באמת טומן בחובו: אוכל טעים, טרי, פשוט ומרגש.

המטבח בצפון איסלנד הוא מראה ישירה של אורח החיים המקומי – מינימליסטי אך מדויק, עונתי אך יציב, טבעי אך מתוחכם. האוכל כאן אינו מנסה להרשים, אלא לספק חוויה אמיתית – מבוססת על חומרי גלם מהים, האדמה, ההרים והפיורדים.

Powered by GetYourGuide

רשימת מסעדות מומלצות בצפון איסלנד

North Restaurant

חוויית גורמה נורדית בלב אקוריירי

מסעדת North ממוקמת בעיר Akureyri ונחשבת לאחת המסעדות החדשניות והמרתקות ביותר בצפון איסלנד. המקום מנוהל על ידי שף איסלנדי צעיר ונועז, המשלב בין מסורת מקומית לבין פרשנות מודרנית וטכניקות בינלאומיות. האווירה במסעדה מינימליסטית, מסוגננת ומוקפדת, עם חללים פתוחים, תאורה רכה ונוף מרהיב אל הפיורד. בכל פרט מורגש הקפדה על אסתטיקה ותחושת חמימות שמזמינה להתנתק מהעולם שבחוץ ולהתמסר לטעמים.

התפריט משתנה באופן עונתי בהתאם לזמינות חומרי הגלם, ומתמקד בתוצרת מקומית מן הים ומהאדמה. ניתן לבחור בארוחת טעימות מרובת מנות או במנות בודדות בתפריט א־לה־קארט. כל מנה היא יצירה של ממש – מהצלחות המעוצבות ועד לאיזון הטעמים המושלם בין מתוק, חמוץ, מלוח ואוממי. השירות מוקפד, מקצועי ולבבי, והחוויה כולה מרגישה יוקרתית אך נגישה.

North Restaurant
North Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
North היא לא עוד מסעדה – זו חוויה קולינרית של ממש, שמציבה את צפון איסלנד על מפת הגורמה העולמית. מומלצת במיוחד לארוחות רומנטיות או לחגיגות מיוחדות.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • טרטר טלה עם סקיר מעושן, חלמון מוחמץ ואצות

  • בקלה צלוי עם קרם שומר, חמאת לימון וטוויל פחם

  • קינוח סקיר עם שזיפים מותססים, שבבי קרמל וקרחוני תבלינים

📍 כתובת: Hafnarstræti 67, Akureyri
שעות פעילות: שלישי–שבת 18:00–22:30 | ראשון–שני סגור

Ketilkaffi

בית קפה אמנותי בלב הגלריה – שילוב מושלם בין תרבות לקולינריה

Ketilkaffi הוא בית קפה־מסעדה קטן עם נשמה גדולה, הממוקם בתוך גלריית האמנות המרכזית של אקוריירי (Akureyri Art Museum). החלל שוכן במבנה תעשייתי ישן ששומר בקפידה, עם קירות בטון חשופים, יצירות אמנות מתחלפות מכל עבר, ורהיטים ממוחזרים בעבודת יד. השילוב בין הסביבה היצירתית לבין המטבח הקליל יוצר מקום מושלם לעצור בו למנוחה, קריאת ספר או שיחה טובה.

התפריט של המקום מתמקד באוכל צמחוני וטבעוני, עם אפשרויות רבות לארוחות קלות ובריאות. בין אם מדובר בקערות בודהה צבעוניות, טוסטים על בסיס ריי לחם איסלנדי מסורתי או עוגות תוצרת בית – כל מנה מוכנה מחומרי גלם טריים באהבה גדולה. הקפה נטחן במקום ומוגש בכוסות קרמיקה מעוצבות, ויש גם מיצים טבעיים ושייקים מרעננים.

Ketilkaffi
Ketilkaffi

🧭 למה כדאי לבקר?
Ketilkaffi מתאים במיוחד למטיילים שמחפשים מקום רגוע ונעים באווירה אמנותית, או לכל מי שמעריך אוכל איכותי ובריא המוגש בלב אחד ממרכזי התרבות החשובים של צפון איסלנד.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • סלט קינואה עם בטטה אפויה, רוקט, גרעיני חמנייה ורוטב לימון־טחינה

  • טוסט אבוקדו עם ביצה עלומה וסקיר מתובל

  • עוגת שוקולד טבעונית עם קרם קוקוס וקקאו גולמי

📍 כתובת: Kaupvangsstræti 12, Akureyri
שעות פעילות: שני–שבת 10:00–17:00 | ראשון סגור

Eyri Restaurant veitingahús Hjalteyri

מסעדת חוף אינטימית בכפר דייגים היסטורי

בכפר הדייגים הזעיר Hjalteyri, לחוף הפיורד Eyjafjörður, שוכנת אחת המסעדות הקסומות ביותר באיסלנד – Eyri Restaurant. המקום שוכן בתוך מבנה היסטורי שהוסב למסעדה כפרית עם אופי נינוח, מרפסת עץ המשקיפה לנוף עוצר נשימה של הים הצפוני, ואווירה מחבקת המרגישה כמו ביקור בבית של חברים טובים. הבעלים, זוג מקומיים, מארחים את האורחים בעצמם ודואגים לכל פרט.

המטבח נשען על דגה יומית טרייה שנמשית מן המים באותו היום, בתוספת ירקות אורגניים מהאזור, עשבי תיבול פראיים ולחם שנאפה במקום. כל ארוחה כאן היא פשוטה אך מדויקת, עם טעמים המכילים בתוכם את הרוח של המקום – טבע פראי, קהילה חמה ופשטות משובחת. המקום פתוח בעיקר בעונת הקיץ ומתאים לעצירה רגועה באמצע טיול לאורך הפיורדים.

Eyri Restaurant veitingahús Hjalteyri
Eyri Restaurant veitingahús Hjalteyri

🧭 למה כדאי לבקר?
זהו אחד המקומות הכי אותנטיים וייחודיים בצפון איסלנד. החוויה משלבת נוף ציורי, אוכל מצוין ותחושת חמימות שקשה למצוא במקומות תיירותיים יותר.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • דג קוד אפוי בתנור עם חמאה מזוקקת, תפו”א סגלגלים ועשבי תיבול

  • מרק צדפות שמנתי עם לחם מחמצת קלוי

  • עוגת רברבר חמה עם קצפת טרייה וקרמל תפוחים

📍 כתובת: Hjalteyri, 604 Akureyri
שעות פעילות: יוני–אוגוסט: כל יום 12:00–21:00 | ספטמבר–מאי: פתוח בסופי שבוע או לפי תיאום

Siglunes Restaurant

מטבח מרוקאי בלב פיורד איסלנדי – חוויה בלתי צפויה ומרתקת

בלב העיירה סיגלפיורדיר (Siglufjörður), בין הרים מושלגים לפיורד כחול, שוכנת אחת ההפתעות הקולינריות הגדולות של איסלנד – Siglunes Restaurant. המסעדה ממוקמת במבנה עתיק ששופץ באהבה כחלק מבוטיק־מלון באותו שם, ומציעה תפריט המבוסס על המטבח המרוקאי המסורתי. הקירות מקושטים בשטיחים מזרחיים, אור נרות מפוזר בחלל, והמוזיקה שקטה ומרגיעה – כל אלו יוצרים אווירה חמימה וקסומה, השונה לחלוטין מהנוף שמחוץ לחלון.

המטבח משלב תבלינים מרוקאים כמו כמון, כורכום וקינמון עם חומרי גלם מקומיים – דגי ים צפוניים, ירקות שורש וטלה איסלנדי מובחר. כל מנה מתובלת בעדינות ונותנת כבוד למקור. הארוחה מלווה בשפע לחם ביתי, יין אדום חמים ושירות אישי באווירה אינטימית. זוהי חוויה שונה, נדירה ומעוררת חושים

Siglunes Restaurant
Siglunes Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
בזכות השילוב הנדיר בין מזרח למערב, בין פיורדים לתבשילים, בין עיצוב נורדי לקסם מדברי – Siglunes היא מסעדה בלתי נשכחת שמתאימה לארוחה רומנטית או לערב חורפי נעים.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • טאג'ין טלה עם שזיפים, שקדים וגרגרי חומוס

  • מרק חרירה עשיר עם עדשים ועגבניות

  • קוסקוס ירקות עם סלק, דלעת וקישוא

📍 כתובת: Lækjargata 10, Siglufjörður
שעות פעילות: כל יום 18:00–22:00 (עונתית, פתוח בעיקר באביב וקיץ)

Aurora Icon
Mountains

✨ חוויית האורות הצפוניים באקוריירי

צאו למסע לילי מרהיב בעקבות אחת מתופעות הטבע המדהימות בעולם – הזוהר הצפוני! סיור בלתי נשכח מתוך החשיכה האיסלנדית, בליווי מדריכים מקצועיים, ציוד צילום ואווירה מהפנטת. הנוף, השתיקה, והרגע שבו האור מרקד מעליכם – יישארו איתכם לנצח.

Powered by GetYourGuide

Harbour Restaurant & Bar

מסעדת נמל מסוגננת עם תפריט בינלאומי ורוח ים צפונית

Harbour Restaurant & Bar שוכנת על קו המים של Húsavík – עיירת לווייתנים ציורית בצפון איסלנד. המקום מציע חוויית אוכל באווירה נינוחה עם עיצוב עכשווי־נורדי: רצפות עץ בהיר, חלונות פנורמיים הפונים לנמל, ריהוט מינימליסטי וניחוחות של ים. המסעדה מושכת מקומיים ותיירים כאחד, הודות לשירות מצוין ותפריט מגוון שמתאים לכל טעם.

המטבח מציע שילוב בין מנות איסלנדיות מסורתיות כמו מרק צדפות, לבין אופציות בינלאומיות – פסטות, בורגרים, סלטים ודגים בגריל. התפריט כולל גם מנות צמחוניות, קינוחים ביתיים ויינות אירופאיים. הבר במקום מציע מבחר קוקטיילים צבעוניים, בירה מקומית וצפייה בשקיעה מהמרפסת – חוויה מושלמת ליום של תצפית לוויתנים.

Harbour Restaurant & Bar
Harbour Restaurant & Bar

🧭 למה כדאי לבקר?
Harbour הוא המקום האידיאלי לסיים בו יום טיול ימי – בין אם אחרי שייט לווייתנים או סיור טבע. האווירה נעימה, האוכל איכותי והמיקום מנצח.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פילה סלמון על מצע אורז קארי עם ירקות קלויים

     

  • מרק צדפות חם עם שמנת ועשבי תיבול

     

  • המבורגר בקר עם גבינת עיזים וריבת בצל

     

📍 כתובת: Hafnarstétt 11, Húsavík
שעות פעילות: כל יום 12:00–22:00

North East Restaurant

מטבח איסלנדי־אסייתי נועז בלב טבע פראי

North East Restaurant היא פנינה קולינרית מרעננת באזור צפון מזרח איסלנד, הסמוך לאגם Mývatn. המקום מתהדר בעיצוב צעיר, נעים ומודרני, עם השפעות אסייתיות שמורגשות גם בתפריט וגם באווירה – קווים נקיים, צמחיה ירוקה, מוזיקה רגועה ויחס אישי. זהו מקום שהוקם מתוך אהבה לאוכל טוב ושאיפה לחבר את המקומי והגלובלי יחד בצלחת.

התפריט נוגע באזורים קולינריים מגוונים: סושי, קערות אורז עם דגים נאים, תבשילים חמים, לצד אופציות איסלנדיות עם טוויסט – כמו סשימי קוד, טלה מוקפץ או סקיר עם וואסאבי. כל המנות מוצגות בצורה מעוררת תיאבון, והשילוב בין חומרי גלם מקומיים לטכניקות אסייתיות יוצר חוויית טעמים עשירה ומפתיעה.

North East Restaurant
North East Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
אם אתם מחפשים מקום מודרני, צעיר ומקורי באזור מבודד יחסית, North East היא תחנה חובה. האוכל טעים, השירות לבבי, והחוויה מרגישה כמו מפגש בין טוקיו לפיורד איסלנדי.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • סושי רול עם סלמון טרי, אבוקדו ושומשום קלוי

     

  • קערת ראמן עם טלה איסלנדי ורוטב סויה מקומי

     

  • מוס שוקולד לבן עם שברי וואסאבי מקורמל

     

📍 כתובת: Reykjahlíð, Mývatn
שעות פעילות: כל יום 12:00–21:00 (בקיץ) | חורף: סגור או לפי תיאום

Retro Mathús

מסעדה בניחוח נוסטלגי בלב סקלאפטינג – אוכל חם ואווירה חמימה

Retro Mathús היא מסעדה משפחתית קטנה השוכנת בעיירה הקסומה Sauðárkrókur, ומציעה חוויית אוכל חמימה ואותנטית באווירה שמזכירה תקופה אחרת. העיצוב כולו נוסטלגי – עם ריהוט וינטג’ צבעוני, כרזות משנות ה־60, נברשות זכוכית ואפילו פטיפון ישן שמנגן תקליטים נעימים. המקום מרגיש כמו קפיצה בזמן, עם ניחוח של בית וסירים על האש.

התפריט מתבסס על מנות ביתיות קלאסיות – בשר בקר איסלנדי בבישול ארוך, תבשילים מסורתיים, מרקים סמיכים וקינוחים תוצרת בית. יחד עם זאת, תמצאו גם מנות מודרניות קלות יותר כמו סלטים טריים, פסטות ולחמים שנאפים במקום. השירות אישי, חמים ומלא אהבה, והביקור במסעדה מרגיש כמו אירוח אצל משפחה איסלנדית אמיתית.

Retro Mathús
Retro Mathús

🧭 למה כדאי לבקר?
Retro Mathús היא בחירה מעולה למי שמחפש מקום לא תיירותי מדי, עם אוכל חם, מחירים נוחים ותחושת בית אמיתית בלב הצפון.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • ראגו בקר בבישול ארוך עם פירה חמאה וסלט כרוב

  • פסטה שמנת עם סלמון מעושן ועשבי תיבול

  • פאי תפוחים חם עם גלידת וניל בעבודת יד

📍 כתובת: Aðalgata 20, Sauðárkrókur
שעות פעילות: כל יום 11:00–21:00 | שישי–שבת פתוח עד 22:00

Café Riis Hólmavík – Restaurant – Pizzeria & Bar

קפה, מסעדה ופיצריה בעיירת חוף שלווה – כל מה שצריך במקום אחד

Café Riis ב־Hólmavík הוא מקום שכונתי אהוב שמתפקד בו־זמנית כקפה, מסעדה, פיצריה ובר – מקום רב־שימושי שבו כל אחד ימצא מה לאכול או לשתות. חלל הפנים משדר חמימות עם הרבה עץ, תמונות מקומיות על הקירות ואווירה רגועה המאפיינת את הקהילה הקטנה של הפיורדים המערביים. מרפסת הקיץ פתוחה לימי השמש הנדירים, וצופה אל הנמל הקטן של העיירה.

התפריט מציע מגוון מנות: פיצות דקיקות בטאבון, מנות דגים, פסטות, בשר על הגריל וקינוחים פשוטים וטובים. יש גם תפריט ילדים, משקאות חמים, בירות מקומיות ואופציות צמחוניות. המקום מתאים למשפחות, זוגות או מטיילים שמחפשים עצירה לא יומרנית עם אוכל טעים ונוף מרגיע

Café Riis Hólmavík – Restaurant – Pizzeria & Bar
Café Riis Hólmavík – Restaurant – Pizzeria & Bar

🧭 למה כדאי לבקר?
Café Riis הוא תחנת עצירה אידיאלית בטיול לאורך הפיורדים המערביים – מקום נוח, טעים, עם שירות לבבי ואפשרות למנוחה קלה לפני המשך הדרך.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פיצה “Riis Special” עם עוף, אננס ובצל סגול

  • פילה דג בגריל עם רוטב לימון ותפוחי אדמה מקומיים

  • בראוניז שוקולד חם עם קצפת

📍 כתובת: Hafnarbraut 2, Hólmavík
שעות פעילות: כל יום 12:00–22:00

Waves Icon
Fish Icon

🌊 חוויות ימיות בהוסאוויק

הצטרפו להרפתקה ימית מרגשת בעיירת הנמל הצפונית הוסאוויק – בירת השייט והמפגשים עם חיות הים באיסלנד. מסע בלב הפיורד שבו תגלו נופים עוצרי נשימה, רוחות ים צלולות ואפשרות לפגוש לווייתנים, דולפינים ועופות ים נדירים.

Powered by GetYourGuide

Baccalá Bar

מסעדת גורמה לדגי בקלה – עם נוף ים וצוות מקומי לבבי

Baccalá Bar ממוקם בעיירה Hauganes לחופי הפיורד Eyjafjörður, ומתמחה במנה אחת עיקרית – דג הבקלה האיסלנדי המפורסם, בגרסאות שונות ומפתיעות. המסעדה שוכנת במבנה עץ חמים המשקיף על המזח, עם עיצוב כפרי־מודרני, שולחנות עץ כבדים, חלונות ענקיים וניחוח של ים באוויר. המקום מנוהל על ידי משפחה מקומית שמעורבת בכל שלב – מהדיג ועד ההגשה.

הקונספט פשוט: לקחת את מה שיש לים להציע, ולהגיש אותו בצורה הכי טעימה שיש. התפריט כולל מנות בקלה מסורתיות, פיש אנד צ’יפס, סלטים טריים עם דג מעושן, תבשילים חורפיים ועוד. הכל מוכן באהבה ובטריות מקסימלית. המקום פתוח בעיקר בקיץ ומתאים לארוחת צהריים שקטה מול הנוף.

Baccalá Bar
Baccalá Bar

🧭 למה כדאי לבקר?
זו אחת המסעדות הטובות ביותר לטעום בהן את המטבח הימי המקומי, במקום שקט, יפהפה ומחובר לטבע. חובה לחובבי דגים באשר הם.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פיש אנד צ’יפס מבקלה טרי בציפוי בירה

  • בקלה מעושן על לחם שחור עם איולי שום

  • תבשיל בקלה מסורתי עם תפוחי אדמה וחמאה חומה

📍 כתובת: Hafnargata 11, Hauganes
שעות פעילות: יוני–אוגוסט: כל יום 11:00–20:00 | מחוץ לעונה: סגור

Norður Restaurant

מטבח עכשווי עם שורשים מקומיים – בלב עיירה איסלנדית קטנה

Norður Restaurant שוכנת בעיירת החוף Dalvík, ומציעה חוויית אוכל מודרנית עם נשמה מקומית. המסעדה ממוקמת במבנה עץ צנוע אך מעוצב בטוב טעם, עם רצפות עץ חמות, קירות בגווני טבע וריהוט נורדי פשוט אך מוקפד. המקום מרגיש אינטימי ונעים, במיוחד בערבי חורף ארוכים או בשקיעות הקיץ הבלתי נגמרות של הצפון.

התפריט של Norður משלב חומרי גלם מקומיים מן הים והיבשה, עם נגיעה עכשווית – מאכלים מסורתיים בביצוע מודרני, מנות טבעוניות לצד דגים נאים, ותשומת לב לפרזנטציה והרמוניה בין המרכיבים. כל מנה מספרת סיפור של האזור – בין אם זה בקלה מהפיורד, עשבים מהשדה או גבינות מתוצרת מקומית. המקום מציע גם מבחר יינות ובירה מקומית מהבר הסמוך.

Norður Restaurant
Norður Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
Norður היא מסעדה שמחברת בין עכשווי למסורתי. היא מתאימה במיוחד לאוהבי אוכל שמחפשים מקום מקומי, איכותי ושקט – הרחק מהמולת התיירים.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • סלט קינואה עם גבינת עיזים, דבש מקומי ואגוזי לוז

  • פילה בקלה צלוי עם פירה גזר, חמאה חומה ושום קונפי

  • קרם וניל עם קראמבל רברבר וצימוקים

📍 כתובת: Strandgata 14, Dalvík
שעות פעילות: כל יום 12:00–21:00 (בקיץ) | חורף – ייתכנו שינויים, מומלץ לבדוק מראש

Fish and Chips Siglufjörður – LOCAL FOOD

דגים טריים בשיא הפשטות – בדיוק איך שזה צריך להיות

בלב עיירת הדייגים ההיסטורית Siglufjörður, בין הרי שלג ונמל קטן, שוכנת מסעדת Fish and Chips Siglufjörður – מקום קטן, לא מתיימר, אבל עם אוכל שמדבר בעד עצמו. המקום הוא דוכן־מסעדה ביתי בניהול משפחתי, עם תפריט קצר שמתרכז במנה אחת: דג טרי ופוטטוס. הפשטות פה היא העיקרון המנחה – דגש על טריות, טעם ושירות חם מהלב.

הדגים נתפסים באותו הבוקר, נחתכים ומטוגנים במקום, בציפוי קליל שלא מכסה על טעמם אלא מדגיש אותו. הצ’יפס עשוי מתפוחי אדמה מקומיים ופריך במיוחד, וכל מנה מוגשת עם רוטב איולי תוצרת בית. יש גם אפשרויות טבעוניות או צמחוניות, בירה מקומית קרה, וקינוחים פשוטים כמו סקיר עם דבש.

Fish and Chips Siglufjörður – LOCAL FOOD
Fish and Chips Siglufjörður – LOCAL FOOD

🧭 למה כדאי לבקר?
כי אין כמו פיש אנד צ’יפס טוב במקום שבו באמת מבינים בדגים. זהו אחד המקומות הכי אותנטיים לארוחה מקומית, זולה וטעימה במיוחד.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פיש אנד צ’יפס מבקלה טרי

  • טאקו דג עם סלט כרוב אדום ורוטב שום

  • גביע סקיר עם ריבת ענבים תוצרת בית

📍 כתובת: Aðalgata 34, Siglufjörður
שעות פעילות: יוני–ספטמבר: כל יום 11:30–20:00 | עונת חורף – סגור

TORGIÐ restaurant

מסעדה משפחתית עם אוכל מגוון ואווירה קהילתית בלב איסלנד הצפונית

TORGIÐ היא מסעדה נעימה ובלתי פורמלית בעיירה Blönduós, הפונה אל הנהר Blönduá. מדובר במסעדה־ביסטרו משפחתית שמגישה אוכל מגוון, במחירים נוחים ובאווירה חמימה. העיצוב פונקציונלי אך נעים, עם נוף לעיירה ולגבעות הירוקות שסביבה. זהו מקום אהוב על המקומיים, וכמובן שגם מטיילים רבים מוצאים בו מקום לנוח, לאכול ולהתחמם.

התפריט של TORGIÐ הוא קלאסיקה איסלנדית־אירופאית – בשר ודגים, המבורגרים, פיצות, פסטות, סלטים ומנות ילדים. הכל מוגש בנדיבות ובאופן בלתי מתיימר. הקינוחים תוצרת בית, ויש גם קפה משובח ובירה מקומית. השירות נעים, ואפשר גם לקחת טייק אוויי לדרך.

TORGIÐ restaurant
TORGIÐ restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
TORGIÐ הוא מסוג המקומות שבהם מרגישים בבית. מושלם לעצירה באמצע מסלול נסיעה ארוך, עם אוכל איכותי ושירות פשוט וטוב.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • המבורגר בקר עם בייקון וגבינת עיזים

  • פסטה שמנת עם עוף וירקות קלויים

  • גלידת וניל עם רוטב שוקולד חם

📍 כתובת: Aðalgata 10, Blönduós
שעות פעילות: כל יום 11:30–21:00

Horse Icon
Horse Trail

🐎 רכיבה על סוסים איסלנדיים

חוויית רכיבה קסומה בלב נופי הצפון – צאו למסע טבע פראי על גבם של סוסים איסלנדיים מיוחדים, בין שדות ירוקים, הרים גולשים ונחלים צלולים. רכיבה שמתאימה גם למתחילים וגם לרוכבים מנוסים, עם מדריכים מקומיים ואווירה של חיבור אמיתי לטבע.

Powered by GetYourGuide

Krian Restaurant

מטבח עונתי מקומי בנגיעה פיוז’ן – במיקום מפתיע בלב הצפון

Krian Restaurant היא מסעדה בוטיקית השוכנת לא רחוק מהאגם Mývatn, באחד האזורים הגעשיים היפים של איסלנד. מדובר במסעדה קטנה אך מתוחכמת, המתמחה במנות המבוססות על תוצרת מקומית באיכות גבוהה, בעיצוב מודרני־כפרי עם חלונות פנורמיים הצופים אל הנוף הפראי של ההרים והלבה השחורה. הצוות כולו כולל בני המקום, מה שיוצר תחושת קהילה וחום.

הקונספט הקולינרי של המקום מבוסס על פיוז’ן עדין – שילוב בין מרכיבים איסלנדיים אותנטיים לבין טכניקות בישול מודרניות. התפריט מתחלף לפי עונות השנה – בקיץ תמצאו מנות קלילות עם ירקות שדה, בעוד שבחורף מושם דגש על תבשילים עמוקים, שורשיים ומנחמים. הכל מוכן במקום, ומוגש באסתטיקה גבוהה במיוחד.

Krian Restaurant
Krian Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
Krian היא מסעדה שמתאימה למי שמחפש חוויה קולינרית מעודנת ושונה בלב אזור לא מתוייר. היא נותנת מקום של כבוד לחומרי הגלם של הצפון, מבלי לוותר על סטייל וטכניקה.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פילה טלה בציפוי עשבי תיבול עם פירה סלרי וסלק מקורמל

  • מרק ריקוטה חם עם פטריות יער ורמז לטימין

  • קרם ברולה סקיר עם וניל ותותי בר

📍 כתובת: Skútustaðir, ליד אגם Mývatn
שעות פעילות: כל יום 18:00–21:30 | יש להזמין מקום מראש בעונות השיא

Hlodufell Restaurant & Bar – Húsavík

מסעדת מלון עם סטנדרט גבוה ונוף לעיירה הלוויתנית

Hlodufell Restaurant & Bar שוכנת בתוך מלון באותה השם בעיר Húsavík, הידועה כבירת צפייה בלווייתנים של איסלנד. מדובר במסעדה מודרנית ומרווחת, עם קירות זכוכית הצופים לעיר ולים, עיצוב אלגנטי עם צבעים בהירים ואווירה רגועה של סוף יום. המקום מושלם לארוחה אחרי שייט, או כעצירה באחד מהמסלולים הצפוניים המרכזיים.

התפריט משלב בין מנות גורמה לבין אופציות פשוטות יותר, כך שכל אחד ימצא כאן את מבוקשו – החל מדגים טריים ודגים מעושנים, דרך פסטות וסלטים ועד לקינוחים מקומיים. המסעדה מציעה גם תפריט יינות מוקפד ובר משקאות עשיר. ישנה תשומת לב רבה גם לטבעונים ולרגישויות מזון.

Hlodufell Restaurant & Bar – Húsavík
Hlodufell Restaurant & Bar – Húsavík

🧭 למה כדאי לבקר?
המסעדה מציעה חוויה של שלווה ונוחות בסטנדרט גבוה, עם אוכל מוקפד באחת הנקודות התיירותיות החשובות בצפון איסלנד.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • פילה סלמון בתנור על מצע ירקות שורש ורוטב יין לבן

  • פסטת ריגטוני עם פסטו בזיליקום, עגבניות מיובשות וגבינת פטה

  • מוס שוקולד עם סירופ פטל חם

📍 כתובת: Garðarsbraut 7, Húsavík
שעות פעילות: כל יום 12:00–22:00

Salka Restaurant

אוכל טרי, אווירה נעימה וניחוח ים בעיירה הכי צפונית ללב שלך

Salka Restaurant היא אחת המסעדות הפופולריות ביותר ב־Húsavík, ונחשבת לאבן שואבת לתיירים ולמקומיים כאחד. היא ממוקמת בבניין עתיק בעיצוב מסורתי איסלנדי, עם חללים חמימים, קורות עץ חשופות ותאורה נעימה. השירות במקום לבבי, האווירה קהילתית מאוד, והכל מרגיש ביתי ואמיתי.

התפריט מציע מנות המבוססות על דגים טריים מהנמל הסמוך, לצד בשר מקומי, פיצות, פסטות ומנות טבעוניות. אחת ההתמחויות כאן היא צדפות ופירות ים, אך גם חובבי הבשר והילדים ימצאו מבחר רחב. ניתן גם לשבת במרפסת החיצונית ולהשקיף על הרחוב הראשי והנמל, או ליהנות מהבר החמים בימים קרים.

Salka Restaurant
Salka Restaurant

🧭 למה כדאי לבקר?
מסעדת Salka משלבת את כל מה שמחפשים באיסלנד: אוכל טוב, אווירה מקומית, שירות חם וניחוח של ים ושל קהילה.

🍽️ המלצות מהתפריט:

  • מרק צדפות עשיר עם שמנת ושום

  • פיצה “Viking” עם נקניק איסלנדי וגבינה מעושנת

  • סקיר עם פירות יער טריים ודבש מקומי

📍 כתובת: Garðarsbraut 6, Húsavík
שעות פעילות: כל יום 11:30–22:00

🍷

חוויות אוכל וקולינריה באיסלנד

גלו את הסצנה הקולינרית המרתקת של איסלנד – מהמטבח המסורתי עם חומרי גלם טריים, דרך סדנאות בישול ועד סיורי טעימות בשווקים מקומיים. כאן תמצאו את החוויות המומלצות ביותר שייקחו אתכם למסע בין טעמים, ריחות וסיפורים מהאי הקסום.

Powered by GetYourGuide

🍽️ טעמים בצפון הפראי חוויית קולינריה יוצאת דופן

🐟 דגים מהים הקר

התוצר הטרי ביותר על הצלחת

הים הצפוני של איסלנד מספק את אחד מהדגים הטובים בעולם, והמטבח המקומי עושה בהם שימוש בצורה כנה ובלתי מתוחכמת. בקלה, הליבוט, טרוטה וסלמון הם רק חלק מהדגים שמככבים בתפריטים, בין אם בצורת פילה בגריל, מטוגן בציפוי קל, כבוש, מעושן או מבושל בעדינות במרק סמיך.

רבים מהמסעדות נמצאות ממש ליד הנמל או שוכנות בכפרי דייגים קטנים, כך שהטריות מוחשית. דגים שנתפסו בבוקר יגיעו לצלחת באותו ערב. שיטות הכנה מקומיות כוללות עישון קר, בישול איטי, או טיגון מינימלי עם חמאה ועשבי תיבול מקומיים. לצידם מוגשים לרוב תפוחי אדמה פריכים, רטבים על בסיס סקיר או שמנת חמוצה, ולחם שיפון מסורתי.

🍖 בשר מקומי מההרים

טלה איסלנדי – גאוות האי

הטלה האיסלנדי נחשב לאחד מסוגי הבשר האיכותיים ביותר באירופה, והסיבה לכך היא פשוטה: תנאי הגידול. בצפון המדינה, עדרי כבשים רועים חופשי בטבע, ניזונים מעשבי בר, מים צלולים ואוויר נקי. הבשר שמתקבל רך, טעים, נטול חומרים משמרים, ולעיתים אפילו בעל ניחוח קל של עשבי תיבול טבעיים.

מנות בשריות מקומיות כוללות נתחי טלה צלויים, תבשילי קדירה בבישול ארוך, קבבים על הגריל, ולעיתים גם מנות יותר יצירתיות עם פרשנות מודרנית כמו טלה במרינדה אסייתית או בורגר טלה עם סקיר חריף. לצד הטלה, ניתן למצוא גם בקר מקומי ולעיתים רחוקות יותר – אייל צפוני.

🌾 ירקות, עשבים וקיץ קצר

כשהשמש של חצות פוגשת את האדמה

צפון איסלנד אינו ידוע בשפע הירקות שלו, אך מה שכן גדל כאן – גדל היטב. בעונת הקיץ הקצרה אך העוצמתית, גינות קטנות משגשגות עם תפוחי אדמה, גזרים, סלקים, שומר, קייל, חסה ועשבים ירוקים. חקלאים מקומיים מקפידים על גידול אורגני, ולעיתים אף מנביטים גידולים בחממות גיאותרמיות.

המטבח המקומי שם דגש על שימור עונתי – כבישה, התססה, ייבוש ועישון הם חלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית. סלטים חמים וקרים, תוספות של ירקות מעושנים או מוחמצים, ותבשילים המבוססים על שורשים מקומיים – כל אלה מעניקים עומק לארוחות המבוססת לרוב על דגים או בשר.

🧁 קינוחים איסלנדיים

מתוק באיזון, עם טוויסט צפוני

גם בתחום הקינוחים לצפון איסלנד יש מה להציע, ובמיוחד בזכות מוצר הדגל – הסקיר. זהו מוצר חלב סמיך המזכיר יוגורט יווני אך בעל טעם עדין יותר, ומשמש בסיס לשלל קינוחים: קרמים, מוסים, גביעי פירות עם דבש, פנקייקים עם ריבת רברבר ועוד.

מלבד סקיר, קינוחים איסלנדיים כוללים עוגות מסורתיות כמו עוגת שוקולד עם קפה, פאי תפוחים פשוט, קראמבל רברבר, או קינוחים עם חומרים מפתיעים – כמו גלידת ליקריץ, סירופ שורש שן־הארי, או שוקולד מריר עם מלח ים.

🍺 בירות מקומיות וקפה נורדי

מה ששותים בצפון הקר

צפון איסלנד התברך בזיקוקים קטנים ובתי בירה שמייצרים בירות איכותיות, לעיתים אפילו בניחוח עשבי בר או תבלינים ארקטיים. לצד הבירות תמצאו תפריט משקאות חמים שמבוסס על קפה חזק במיוחד – איסלנד מדורגת גבוה ברשימת צריכת הקפה לנפש. בתי קפה קטנים מגישים קפוצ’ינו מוקפד לצד קינוחים תוצרת בית באווירה ביתית חמימה.

רבים מהמטיילים מעידים שאין כמו כוס קפה חם על רקע נוף של פיורד מושלג, או בירה מקומית לצד ארוחת ערב עשירה – שילוב מנצח של טעם, נוף ורוגע.

🌍 קולינריה מקומית עם מבט החוצה

פיוז’ן עולמי בטעם צפוני

הגלובליזציה לא פסחה גם על המטבח האיסלנדי. בערים הקטנות של הצפון, ניתן למצוא לא מעט מקומות שמשלבים אלמנטים מהמטבח האסייתי, הים־תיכוני או הצרפתי – אך כמעט תמיד תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים. סושי עם סלמון איסלנדי, תבשיל קארי עם טלה מקומי, או פסטה עם דג בקלה מעושן – אלו דוגמאות למטבח פיוז’ן מקורי שמפתיע באיכותו.

מה שהופך את הקולינריה הצפונית למיוחדת באמת הוא השילוב בין ענווה למקצוענות – הרצון להאכיל באהבה, בלי גינונים מיותרים, אך עם הבנה עמוקה של חומרי גלם ושל המקום.

🧭 סיכום – לא רק נופים

חוויית אוכל בלתי צפויה באדמת קרח

צפון איסלנד אמנם ידועה בזכות נופיה, הפיורדים הדרמטיים והעיירות הקטנות הציוריות – אך למטייל הסקרן היא מציעה גם חוויה קולינרית בלתי נשכחת. אוכל שמקורו בטבע, מוגש בפשטות אך עם כוונה עמוקה, באווירה חמה ונעימה שתואמת את הלב הפתוח של המקומיים.

בין אם מדובר בדג טרי ישר מהנמל, בבשר טלה רך מההרים, בירקות מחממה גיאותרמית או בקינוח סקיר מסורתי – כל ביס בצפון איסלנד מספר סיפור. סיפור של קהילה, של עונות השנה, ושל אהבה לאוכל.

Whale Icon
Waves Icon

🐳 צפייה בלווייתנים בהוסאוויק

הצטרפו להרפתקה ימית קסומה בעיירה הוסאוויק, בירת צפיית הלווייתנים של איסלנד! סיור בלתי נשכח שבו תזכו לראות את ענקי הים בסביבתם הטבעית, בליווי מדריכים מקומיים, נופים מרהיבים ותחושת חיבור עמוק לטבע הפראי של הצפון.

Powered by GetYourGuide

טיפים והמלצות לבחירת מסעדות טובות בצפון איסלנד

🧭 בדקו מראש את המיקום – המרחקים גדולים

צפון איסלנד משתרע על שטחים רחבים, עם מרחקים משמעותיים בין עיירה לעיירה. לא בכל נקודה תמצאו מסעדה זמינה, במיוחד אם מדובר בכפר קטן או אזור מרוחק. מומלץ לבדוק מראש היכן יש מקומות לאכול במסלול היומי שלכם, ולוודא שלא תמצאו את עצמכם רעבים בשעת ערב באזור ללא אפשרויות פתוחות.

טיפ חשוב: המסעדות המרשימות ביותר ממוקמות לרוב בעיירות שיש בהן נמל דיג פעיל או תיירות משמעותית כמו Húsavík, Akureyri ו־Siglufjörður.

🐟 חפשו מסעדות סמוכות לנמל או כפרי דייגים

רבות מהמסעדות בצפון מגישות דגים טריים שנשלו מהים שעות ספורות קודם לכן. מיקום סמוך לנמל הוא אינדיקציה טובה לכך שהדג אכן טרי ולא עבר הקפאה ממושכת. כפרי דייגים קטנים מציעים לרוב מסעדות פשוטות אך מצוינות, עם התמחות בדגים, צדפות ופירות ים.

המלצה: אל תהססו לשאול את הצוות האם הדג הוכן היום. באיסלנד זו שאלה לגיטימית ומקובלת.

🕒 בדקו זמינות ושעות פתיחה מראש

חלק ניכר מהמסעדות באזור הצפוני פועלות רק בעונות מסוימות (בעיקר בקיץ), ולעיתים גם אז – רק מספר ימים בשבוע. חלקן דורשות הזמנה מראש. זה חשוב במיוחד אם אתם מתכננים להגיע בשעות מאוחרות או מחוץ לעונת התיירות.

טיפ: בעיירות פופולריות כדאי מאוד להזמין מקום מראש לארוחת ערב, במיוחד ביולי־אוגוסט.

🧑‍🍳 העדיפו מסעדות בבעלות משפחתית או מקומית

מסעדות שמופעלות על ידי שף מקומי או משפחה מהאזור מציעות לרוב תפריט מחובר לסביבה, חומרי גלם טריים, שירות אישי ואווירה חמימה. אלו המקומות שמגלמים את האופי האמיתי של צפון איסלנד.

איך תזהו? תפריט קצר שמתעדכן לפי עונות השנה, אזכור של מרכיבים מקומיים, ושירות לבבי ולא פורמלי.

🥘 אל תתנו למראה החיצוני להטעות

רבות מהמסעדות הטובות ביותר בצפון נראות מבחוץ כמו דוכן פשוט או קפה קטן, אך מגישות אוכל מצוין. באיסלנד, עיצוב חיצוני אינו תמיד משקף את מה שמתרחש במטבח. דווקא המקומות הכי לא יומרניים עלולים להפתיע אתכם לטובה.

כלל אצבע: אם המקום מלא במקומיים – זו כנראה מסעדה מעולה.

🍽️ העדיפו תפריט המבוסס על מרכיבים מקומיים

חומרי גלם כמו בקלה טרי, טלה איסלנדי, ירקות שורש שגודלו באזור וסקיר מקומי – הם סימנים למסעדה איכותית שמחוברת למקורות. תפריט שמשתנה בהתאם לעונה מעיד על טריות, הקפדה והתאמה לאקלים הקולינרי המקומי.

📸 הסתכלו בביקורות ובתמונות – אבל אל תסתמכו עליהן בלבד

ביקורות בגוגל, ב־TripAdvisor או ברשתות החברתיות יכולות לעזור למצוא המלצות, אבל הן לא תמיד מספרות את כל הסיפור. לפעמים דווקא המקומות שפחות מצטלמים טוב הם אלה שמגישים את האוכל הטעים והאמיתי ביותר.

מה לחפש? חוויות כלליות, התייחסות לטריות, שירות, אווירה – לא רק תמונות נוצצות של מנות.

🌱 שאלו על אפשרויות טבעוניות ורגישויות תזונתיות

גם בצפון איסלנד יש יותר ויותר מודעות לצרכים תזונתיים שונים. אם אתם טבעונים, רגישים לגלוטן או מעדיפים אוכל מסוים – אל תחששו לשאול. מסעדות רבות מציעות מנות מותאמות ואף שמחות להתגמש.

טיפ: סמלים של טבעוני/ללא גלוטן בתפריט מעידים על מסעדה מודרנית ומודעת.

🍺 בדקו אם המסעדה מציעה בירות או יינות מקומיים

שילוב של אוכל טוב עם משקה מתאים – זו דרך מצוינת להשלים את החוויה הקולינרית. מבשלות מקומיות בצפון איסלנד מציעות בירות ייחודיות בטעמים ארקטיים, ולצידן תמצאו לעיתים גם ליקרים, קוקטיילים או יינות המותאמים למנות.

טיפ: התייעצו עם המלצר – לרוב הוא ידע להמליץ בדיוק על מה שיתאים למנה שבחרתם.

📞 התייעצו עם המקומיים – הם יובילו אתכם לאוצרות

אחת הדרכים היעילות ביותר למצוא מסעדות מצוינות היא פשוט לשאול את האנשים שפוגשים בדרך: בעלי הצימר, נהג המונית, המוכרת בבית המרקחת – כולם מכירים את המקומות האמיתיים שעדיין לא הגיעו לגוגל.

שאלו בפשטות: איפה אתם הכי אוהבים לאכול?

🧾 העדיפו תפריט קטן ואיכותי על פני תפריט ענק

מסעדות איכות אינן זקוקות לרשימות ארוכות של מנות. תפריט קצר ומתומצת הוא לרוב סימן למיקוד, שימוש בחומרי גלם עונתיים ויכולת קולינרית גבוהה.

📦 שקלו לקחת אוכל בטייק אווי

אם אתם מטיילים בדרכים ואינכם רוצים לעצור לארוחה מלאה, שווה לבדוק האם המסעדה מציעה אוכל לקחת. זו דרך מעולה ליהנות ממטבח מקומי גם בשטח – מול נוף הרים, פיורד או לוע געשי.

🧭 חפשו את הלב שבצלחת

המסעדות בצפון איסלנד אולי פועלות רחוק מהעין, אבל הן בהחלט נחרטות בלב. אוכל שמתחיל בטבע, עובר דרך מטבח מקומי אמיתי, ומוגש באהבה ובפשטות – זו חוויה שאי אפשר לשכוח. עם תכנון נכון, פתיחות והרבה סקרנות – תגלו שגם בקצה הצפוני של העולם, הצלחת יכולה להיות מלאה.

🇮🇸

זמינות והזמנות לחוויות ואטרקציות באיסלנד

כאן תמצאו את כל האפשרויות לבדוק זמינות ולהזמין חוויות נבחרות ברחבי איסלנד – מרייקיאוויק ועד רייקהולט, עם מגוון פעילויות, סיורים ואטרקציות שיבטיחו לכם טיול בלתי נשכח.

Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide
Powered by GetYourGuide

איך לבחור מסעדה טובה בצפון איסלנד? מה חשוב לדעת לפני? צריך להזמין מקומות מראש? כל מה שרציתם לשאול על מסעדות מומלצות בצפון איסלנד

כן, בהחלט – אם כי חשוב לדעת איפה לחפש. בשנים האחרונות עלתה מאוד המודעות לתזונה טבעונית וצמחונית גם באזורים מרוחקים כמו צפון איסלנד. מסעדות רבות מציעות מנות ללא בשר, חלקן גם טבעוניות לחלוטין, או מוכנות להתאים מנות קיימות לפי בקשה. במיוחד בערים כמו Akureyri או Húsavík תמצאו מסעדות עם תפריטים מגוונים הכוללים סלטים עשירים, קערות ירקות, תבשילים צמחיים ומרקים ללא מוצרים מהחי. חלק מהמקומות מציינים בתפריט את הסמלים המתאימים (Vegan / Vegetarian / Gluten Free), ולעיתים תוכלו לשאול את המלצר ישירות לגבי אפשרויות מותאמות.

בכפרים הקטנים האופציות מצומצמות יותר, אך עדיין ניתן לבקש למשל פיצה ללא גבינה, מרק ירקות, תוספות חמות או סלטים. לרוב המקומיים פתוחים ונחמדים מאוד, וישמחו להתאים לכם מנה. מומלץ לברר מראש או להתקשר למסעדה לפני ההגעה כדי לוודא שיש מענה תזונתי מתאים. זה יאפשר לכם ליהנות מארוחה טובה בלי הפתעות לא נעימות בדרך.

אחד המאפיינים של מסעדות איכות באיסלנד – ובפרט בצפון – הוא שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים. הדרך הראשונה לדעת אם מסעדה עושה זאת היא לבדוק אם התפריט שלה מתמקד בעונתיות – כלומר, הוא משתנה בהתאם לתקופת השנה. מסעדות המציינות שמקור הדגים מהפיורד הסמוך, שהבשר מגיע מחוות אזוריות או שהירקות מגודלים בגינות גיאותרמיות, לרוב גאות בזה ומציינות זאת בגלוי בתפריט או באתר שלהן.

בנוסף, תפריט קצר ומדויק לרוב מעיד על כך שהמקום עובד עם מה שיש – כלומר, לא מחזיק מלאי קפואים גדול אלא מבשל ממה שזמין טרי. עוד סימן הוא אם צוות המקום יכול להסביר מה מקור המנה: איפה גדל הדג, איפה נעשה הגבינה, או מאיזו חווה הגיע הטלה. במסעדות קטנות בבעלות משפחתית זה נפוץ מאוד, וזו הזדמנות נהדרת גם לשיחה אנושית עם מי שמבשל או מגיש.

לסיכום: חפשו את העונתיות, הקיצור והגאווה המקומית – זה המתכון לטריות אמיתית.

ברוב המקרים – כן, ובמיוחד בעונת הקיץ. בצפון איסלנד יש מסעדות רבות שהן קטנות יחסית ויכולות להכיל רק מספר מצומצם של סועדים. בעיירות כמו Akureyri, Húsavík או Siglufjörður, המסעדות האיכותיות ביותר לעיתים מלאות בערב – במיוחד אם הן ממוקמות ליד מוקדי תיירות כמו נמלים או מלונות פופולריים. גם מטיילים רבים מתכננים את היום שלהם כך שיגיעו לארוחה מסוימת באותה נקודה, ולכן התחרות על מקומות במסעדות טובות עלולה להיות גבוהה.

יתרה מכך, מסעדות רבות פועלות רק בשעות מצומצמות – לדוגמה, בין 18:00 ל־21:00 – ואין אפשרות פשוט "להיכנס". אם תגיעו בלי הזמנה, במיוחד בקיץ או בסופי שבוע, ייתכן שתצטרכו להמתין זמן רב או שתמצאו שהמקום סגור לחלוטין.

הזמנה מראש תעניק לכם שקט נפשי, תבטיח חוויית אוכל טובה יותר, ותאפשר למסעדה להתכונן טוב יותר לארח אתכם – במיוחד אם יש לכם דרישות תזונתיות מיוחדות.

מסעדות פשוטות – ואפילו כאלה שנראות צנועות מאוד – הן לעיתים היהלום האמיתי של צפון איסלנד. האזור מתאפיין בגישה כנה ואותנטית לאוכל, ולכן אין צורך במוסד יוקרתי כדי לקבל מנה איכותית וטעימה. דוכן קטן עם שלט בעבודת יד יכול להציע את הדג הטרי והטעים ביותר שתאכלו בטיול כולו. במקרים רבים, דווקא במקומות הקטנים תיהנו מהכנסת אורחים אישית, שירות חם ומנות מקומיות שהוכנו באהבה.

חשוב להבין שמסעדות השף באיסלנד אינן נפוצות במיוחד בצפון, ורובן מרוכזות ברייקיאוויק. בצפון תמצאו מסעדות שף מצומצמות, אבל לרוב המסעדות הן בסגנון כפרי, עונתי, או בבעלות משפחתית – וזה דווקא הקסם שלהן. אם אתם פתוחים להתנסות, תגלו שמנות פשוטות כמו פיש אנד צ’יפס, מרק צדפות או תבשיל טלה – יכולות להיות לא פחות טובות ממנה של מסעדת יוקרה.

בשורה התחתונה: אל תפסלו מקום רק לפי הנראות – לפעמים, הפשטות היא בדיוק מה שצריך.

Powered by GetYourGuide
אהבת? אפשר לשתף!
Facebook
WhatsApp

לחזור למשהו ספציפי?