מסלול טיול שבועיים באיסלנד

מסלול טיול שבועיים באיסלנד

עזרה בתכנון טיול לאיסלנד? השאירו פרטים 👇

איסלנד למטיילים
איסלנד למטיילים
‏איסלנד למטיילים ישראלים הקבוצה הסודית – Iceland for Israeli travelers‏

מלונות מומלצים

כרטיסים וסיורים

חשוב לדעת

הרשמו לקבלת מידע על איסלנד

מסלול טיול שבועיים באיסלנד

אחרי שבועיים באיסלנד והמון שעות של תכנון אני שמחה לחלוק ולעזור לכם במה שאפשר ♥️
שמתי כאן את כל המידע שלדעתי צריך לתכנון טיול באיסלנד, אנחנו טסנו לשבועיים מלאים בסוף ספטמבר והייתה חוויה מדהימה
זה יהיה הראשון מבין כמה פוסטים כי הסיכום המלא יצא ארוךך, כאן אני אתרכז בשלבים הראשונים לפני\ אחרי רכישת הכרטיס טיסה, טיפים כלליים ובפוסטים הבאים אדבר על אורות הצפון, אטרקציות והמלצות ❤️ קודם כל קישור למפה שעשיתי לנו לטיול: קישור למפה
מוזמנים לצפות ולשאוב השראה, שמתי כאן בערך כל מקום שהיה נראה לנו מעניין במחקר על איסלנד וכמה מסעדות. ממליצה בתחילת כל יום להבין לפי מה שהספקתם ביום הקודם ואיפה שתרצו לעבור לתכנן את היום הקרוב, כמובן שווה ממש לקרוא על המקומות לפני ההגעה כי יש המון פולקלור באיסלנד. שימו לב שיש המון נקודות באיסלנד ולא חייבים לעבור בהכל, לכו למה שנראה לכם הכי מעניין וכיפי.
—–לינה—–
אני אתחיל מההכי חשוב, תכנון טיול מבחינת לינה, הדבר הראשון שאתם רוצים להבין זה כמה לילות "צריך" בכל מקום, זה משתנה מאדם לאדם כמובן אבל זאת החלוקה שאנחנו עשינו והרגשנו שיצא מושלם ולא היה חסר לנו זמן.
אופציות הלינה באיסלנד מצומצמות ולכן חשוב לסגור לינה כמה שיותר מוקדם, אפשרי ויש אנשים שסוגרים מהלילה להלילה אבל בגלל שאיסלנד מקום כ"כ קטן ייתכן ואפילו סביר שלא תמצאו לינה לאותו לילה באזור שרציתם או שיהיה רק במחיר גבוה או רמה נמוכה ממה שיכולתם לסגור מראש.

אנחנו עשינו את ה-ring road שמקיף את כל האי וסיימנו ברייקיאוויק בgolden circle.

  1. Vik שלושה לילות
  2. Hofn שני לילות
  3. פיורדים מזרחיים לילה אחד
  4. Akureyri שני לילות
  5. צפון מערב לילה אחד
  6. Snæfellsnes לילה אחד
  7. רייקיאוויק 3 לילות- ומשם מסלולי כוכב לgolden circle
* לנו היו 12 ימים מלאים באיסלנד (לא כולל טיסות, כולל טיסות 15.5 ימים) לדעתי יום או יומיים פחות עדיין אפשרי ringroad פשוט קצת יותר לחוץ, גם מבחינת נהיגה, ופחות נקודות מנוחה בבריכות חמות וכו'
בפחות מעשרה ימים מלאים, אישית, לא הייתי ממליצה על הקפה מלאה של איסלנד, כי יש המון נהיגה כל יום גם כשעושים את זה ב12 יום ופחות מ10 ימים נראה לי קשוח מדי.
*הסיבה העיקרית ללילה שלנו בצפון מערב הייתה מנוחה כדי לא להקשות על עצמנו בנסיעות ארוכות מדי, ושם מצאנו מקום לינה מאוד מבודד שהיו עליו המון ביקורות שרואים שם את אורות הצפון וזה הלילה שבו ראינו אותם במלוא תפארתם, עם כל הצבעים והכל כמו שחלמנו🤩

בסוף הפוסט אפרט על המלצות לבחירת מקומות לינה

• מבחינת רייקיאוויק, כעיר אנחנו פחות התלהבנו ממנה, וחוץ מהמלצות שאכתוב בהמשך כאן לא חושבת שאפילו הכרחי יום שלם בשביל העיר אלא אם תכננתם ללכת למוזיאונים. היא יפה כמו כל עור אירופאית אבל חוץ מזה לא הרבה (וקצת פחות שווה מערים אירופאיות אחרות..)

* עם או נגד כיוון השעון?

אם חיפשתם על הringroad מראש אני בטוחה שראיתם שיש את הקטע של לבחור אם הולכים עם כיוון השעון או נגד, בכל מקרה הייתי שמה את רייקיאוויק כיעד אחרון כדי לחסוך נסיעות ביום של הטיסה.
אנחנו בחרנו נגד כיוון השעון בגלל שטסנו בשבועיים האחרונים של ספטמבר וכבר התחיל להתקרר באיסלנד. המזג אוויר בצפון ידוע כיציב יותר מאשר בדרום ולכן העדפנו בתחילת הטיול כשצפוי להיות חם יותר להיות בדרום ולהמשיך לצפון בתקופה שסביר שיתקרר. זה יצא לנו מעולה, כי הייתה סופה ממש יום יומיים אחרינו כל הטיול וככה היא תמיד (או יותר נכון כמעט תמיד..) פספסה אותנו😂
*אם יש לכם קצת פחות ימים, אפשר לצמצם את כמות הלילות ברייקיאוויק בלילה ובצפון – להוריד את הצפון מערב או לילה אחד באקוריירי.
*אם יש לכם יותר ימים, אפשר להוסיף לילה בויק וללכת לאי Heimaey
שיש בו מוזיאון ומרכז הצלה ללוייתניי בלוגה
אופציה נוספת היא לבדוק איפה אזור הדגירה של הפאפינים (זכור לי שיש אי כזה) ולהוסיף לילה באזור שלו לבקר ולראות אותם. לצערנו אנחנו לא היינו בעונה אז זה לא נכלל בתכנון טיול שלנו.

—עלות הטיול—

מבחינת מחיר יצא לכל אחת סביבות ה14,000 שקל כולל הכל.
חשוב לומר שיש דברים שיכולנו לחסוך יותר, זה כמובן תלוי בסדר עדיפויות שלכם ואני מפרטת בהמשך מה עשינו כדי לחסוך בטיול שלנו, אם אתם רוצים מעבר לכך יש לי כמה הצעות:
1. ירידה ברמת המקומות לינה, לדוגמא לשקול לינה בחדרי שינה משותפים
2. לוותר או לקצץ באטרקציות בתשלום (כמו אופנועי שלג ובריכות חמות) שאינן הכרחיות, אנחנו עשינו אופנועי שלג ושתי בריכות חמות אבל זה על תקן בונוס כיפי, בעיניי אבל אלה היו מהדברים שעשו את הטיול שלנו לעוד יותר מדהים (וארחיב בהמשך).
3. לבשל במקום מסעדות. ברוב המקומות לינה שלכם (ממליצה לסנן לפי זה) יהיה מטבח מאובזר שתוכלו לבשל בו ארוחות למהלך היום, סנדוויצים וכו. תנצלו את זה.
אנחנו בחרנו לבשל ארוחת בוקר וקפה במלון ולארוז סנדוויצים וירקות לצהריים, זה חסך לנו הרבה כסף וגם זמן של לחפש מסעדות לשבת בהן (ולהתאכזב מרמת האוכל באיסלנד). פעם ביום בערב היינו אוכלות ארוחה כיפית במסעדה אבל זה ממש לא הכרחי וגם ייתכן שתמצאו שיותר נוח לבשל כי מסעדות נסגרות בשעות מאוד מוקדמות באיסלנד. עלינו השעות סגירה המוקדמות מאוד הקשו והיו כמה וכמה ערבים שהסתבכנו למצוא מקום לאכול בו בגלל זה.
אפשרות לחסוך במחיר הטיסה- אם אין לכם לחץ של זמן אתם יכולים במקום קונקשן בשדה תעופה לעשות לילה איפשהו באירופה. שמתי לב בחיפוש שלנו שמחירי הטיסות מאירופה לאיסלנד מאוד זולים הרבה פעמים והקושי העיקרי הוא התיאום בין טיסה לארץ לבין טיסה לאיסלנד. אז אם אתם יכולים ורוצים לבלות לילה איפשהו באירופה תנסו לבנות קונקשן ידנית כך שיצא לכם יותר זול במחיר הטיסה ונוח מבחינת הזמן שאתם מבלים בשדה, מובן שמחיר של לילה במדינה גם יכול להיות משמעותי אבל אולי גם כיף.

—טיפים כלליים—

להוריד מפות Offline בgoogle maps, ממש מועיל ונותן שקט נפשי בכל המקומות היותר נידחים. לנו נגיד היו קטעים בכביש שבהם לא הייתה קליטה ובזכות זה הצלחנו לנווט בקלות (ומזל שכך כי אנחנו לא מוצלחות בלי מפה 😂)
להוריד את אפליקציית alltrails
היינו איתה המוןןן
בכל מסלול/ סיבוב בפארק לאומי וכו שעשינו ניווטנו איתה והיא ממש עוזרת, גם לבחירה בין מסלולים, גם לא להיאבד וגם להבין בדיוק מאיפה יוצא ולאן מגיע המסלול.
הרבה פעמים היה לנו קשה להבין מה האופציות שלנו ביעדים מסוימים ואז לפי האפליקציה ראינו מה הרבה אנשים דירגו גבוה מבין המסלולים, אורך רמת קושי וכו ולפי זה בחרנו
יש קבוצות פייסבוק ולרובן גם קבוצות ווטסאפ, ממליצה להיכנס לכולן, יש שם המון המלצות טובות וזה מקום נהדר להתייעצויות, לראות מתי אנשים אומרים שיש את אורות הצפון וכו
הקבוצת ווטסאפ האהובה עלינו הייתה הקבוצת הווטסאפ של יוגב. אני מצרפת כאן קישור לקבוצת פייסבוק וממנה תוכלו למצוא את הווטסאפ. במהלך כל הטיול ראינו מהצד וגם כשאנחנו היינו צריכות, יוגב היה ממש זמין בקבוצה ותמיד עזר וייעץ לאנשים, במצבי מזג אוויר קיצוני הוא היה שולח כל יום את האזהרות שיש וכשאנשים נתקעו בסופות ולא ידעו מה לעשות הוא ישר ייעץ, ניסה למצוא להם מקומות לינה חלופיים וכו. אנחנו תיכננו את כל הטיול בעצמנו אז לא יודעת לומר איך הוא מהבחינה הזאת אבל מבחינת ידע הוא היה הכי מועיל בעינינו.
לשתות רק מים קרים בברזים, הם נקיים יותר ובצפון כשהמים החמים מסריחים מגופרית (זה גם לא בריא לגוף מים עם גופרית..) הקרים ממש נקיים וכיפיים

Sim

אתם רוצים שלאחד בחבורה יהיה סים פיזי של איסלנד עם הודעות ושיחות למקרי חירום וכו. נגיד אצלנו כשהיה אזהרת פינוי על אזור שנסענו אליו רק מי שהיה לה סים פיזי קיבלה את ההודעה.
לנו עלה 85 שקל לסים של 10gb בשדה תעופה.
אז מבחינת מחיר עדיף esim נגיד של airalo, זה מה שאני עשיתי. האינטרנט לא היה זמין תמיד אבל זה היה גם עם sim פיזי.
אני ממליצה ממש עליהם, הייתי איתם בכל הטיולים האחרונים שלי והיה מעולה, ובכללי זה גם הרבה יותר נוח כי יש קליטה ישר כשנוחתים.
אם אתם מנסים אתם יכולים להשתמש בקוד שלי זה נותן לכם ולי 3 דולר הנחה ברכישת חבילה אז אשמח ממש❤️
הקוד שלי: SHIR6623

רשמצ:

מכנסי גשם
מעיל גשם
כוסות תרמיות לקפה togo- אנחנו נאלצנו לקנות באיסלנד כי לא חשבנו על זה והן היו יקרות ואיכות לא משהו בכלל. לדעתי זה ממש קריטי כי ככה אפשר להכין קפה במלון בבוקר ולקחת אותו לשאר היום שישאר חם, לשבת איתו בנקודות יפות ולהתחמם. זה ממש נחמד וחוסך גם זמן וגם כסף מלקנות בבתי קפה בדרך
תביאו גם סטנד לטלפון ואת הדבר הזה שמאפשר לחבר טלפונים להטענה ברכב + כבלים. אבל לפני כן תבדקו אם החברת רכב שלכם יכולה לספק את זה, אצלנו לדוגמא lotus הביאו לנו את הסטנד לטלפון והדבר של הטעינה
צעיף או חם צוואר שיכול לכסות את הפה והאף, חיוני כשיש רוח, שזה הרבה מהזמן
כמובן מעבר לזה להביא סט תרמי טוב, גרביים תרמיות, פליז, מעיל מחמם, מכנס טיולים, בגדי טיולים קצת אבקת כביסה וכו.
אנחנו הבאנו גם בגדי יציאה- גינס וכאלה שהיו ממש מיותרים בהתחשב בכמה שיצאנו בערב😂😂 אז אין צורך
קניות לעשות בסופר, אנחנו כבר ביום הראשון עברנו בסופר וקנינו לנו מרכיבים לארוחות, נשנושים, קפה, תבלינים, שמן זית, ביצים, סבון גוף קרם לחות וכו וכו על כל הדברים שתצטרכו, בהקשר הזה באמת שאין צורך לסחוב את הדברים האלה מהארץ, עדיף לחסוך את המקום בתיק.
לא הייתה לנו בעיה עם לאחסן את הדברים שדורשים קירור באוטו במהלך היום כי פשוט ככ קר באיסלנד שלא התקלקל לנו האוכל.
תארגנו לכם איזה שקית חמודה עם הדברים שאתם צריכים לבישול באותו יום ודברים שאתם רוצים לשים במקרר, כנל לגבי המקלחת ותקצרו לכם את פריקת הדברים מאוטו – מה שלא צריך להוריד פשוט יישאר שם
שעות של סופרים ומסעדות נסגרות מוקדם אז להתכונן בהתאם, אנחנו בחרנו לפעול ולהיות בחוץ לפי שעות השמש כדי להימנע מנהיגה בחושך כמה שיותר. לא הצלחנו מאה אחוז אבל ניסינו וזה מה שחשוב, בעיקר דגש ששמנו היה לישון לפחות שבע שעות בלילה. חשוב מאוד בעיניי כי הימים מתישים ובמיוחד עם כל הנהיגה אל תוותרו על זה
מבחינת אלכוהול אסור להם למכור משהו מעל 2 אחוז אלכוהול במקומות שהם לא חנויות ליקר, אז שימו לב לזה. ובהתאם לזה כשיש הזדמנות תקנו לכם מה שרוצים להמשך והימים הבאים. 

איך לבחור לינה באיסלנד:

קודם לסגור מקומות ליד הgolden circle כי הם נגמרים הכי מהר כי רוב התיירים שם, זה אומר ויק ורייקיאוויק.
חשוב מטבחון עם כיריים בשביל ארוחות בוקר, דבר שבקושי קיים באיסלנד וכשכן זה בינוני ויקר לרוב. אז אנחנו העדפנו להכין בחדר.
חדרים עם שירותים ומקלחת משותפים יהיו לרוב האופציה היחידה שאינה יקרה באופן מופרז או עם חדרים ברמה ממש נמוכה. לנו זה היה ממש סבבה ושווה את החיסכון, כי כל עוד תלכו על מקום עם דירוג גבוה שנראה נקי, ככה גם יהיה מצב השירותים והמקלחות. זה לא הפריע לנו בכלל, ואני ממליצה. גם תמיד היה תא פנוי אז לא נאלצנו לחכות.
שווה להסתכל גם בairbnb מבחינת אופציות. יש אזורים שרק שם מצאנו לינה טובה והיה מעולה.
בנוסף, אם יש לכם התלבטות בין כמה מקומות לינה ואזורים, עדיף לבחור במשהו שיושב על או קרוב מאוד לכביש 1, זה הכביש בערך היחיד שממש מוסדר באיסלנד והנהיגה עליו נוחה מאוד לעומת אחרים וזה מורגש מאוד כשיש גשם מה שקורה המון.

לחזור למשהו ספציפי?